- Κατηγορία : Για χορτοφάγους Νηστίμες Συνταγές
- Βασικό Συστατικό : Βρώμη Μανιτάρια
Μετά από λαϊκή απαίτηση των φίλων μας των χορτοφάγων, είπαμε να φτιάξουμε μια ελαφριά και εξίσου πεντανόστιμη συνταγή αλμυρής κρέπας με σπανάκι! Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά, θέλει όμως προσοχή! Το μυστικό είναι να αφήσεις να “καεί”, να πάρει καλή θερμοκρασία το τηγανάκι που θα τις φτιάξεις.
Χρήσιμες Πληροφορίες:
- Ποια ανοιξιάτικα λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο;
- Ποια λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες;
- Ποια δημητριακά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες;
Συστατικά
Για το μίγμα της ζύμης:
- 2 κούπες αλεύρι βρώμης
- Αλάτι-θυμάρι
- 300γρ φυτικό γάλα
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- 5-6 μανιτάρια μικρά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κολοκυθάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φέτα φυτικό κασέρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση
Εκτέλεση
- Προσθέτεις όλα τα υλικά της ζύμης μεταξύ τους κα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, σοτάρεις σε κουταλιές της σούπας τα λαχανικά μέχρι να “μαραθούν”.
- Τέλος ψήνεις τις κρέπες σου και σερβίρεις με 1 φέτα φυτικό τυρί και τα λαχανικά στο κέντρο της, σε μορφή φακέλου.