Μετά από λαϊκή απαίτηση των φίλων μας των χορτοφάγων, είπαμε να φτιάξουμε μια ελαφριά και εξίσου πεντανόστιμη συνταγή αλμυρής κρέπας με σπανάκι! Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά, θέλει όμως προσοχή! Το μυστικό είναι να αφήσεις να “καεί”, να πάρει καλή θερμοκρασία το τηγανάκι που θα τις φτιάξεις.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 

  • Εκτέλεση : 10 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 4 μερίδες

Συστατικά

Για το μίγμα της ζύμης:
  • 2 κούπες αλεύρι βρώμης
  • Αλάτι-θυμάρι
  • 300γρ φυτικό γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • 5-6 μανιτάρια μικρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
Προεραιτικό σερβίρισμα:
  • 1 φέτα φυτικό κασέρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση
 

Εκτέλεση

  1. Προσθέτεις όλα τα υλικά της ζύμης μεταξύ τους κα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρεις σε  κουταλιές της σούπας τα λαχανικά μέχρι να “μαραθούν”.
  3. Τέλος ψήνεις τις κρέπες σου και σερβίρεις με 1 φέτα φυτικό τυρί και τα λαχανικά στο κέντρο της, σε μορφή φακέλου.