Ξεκινάει μια καινούρια ημέρα. Σήμερα θα προσέξεις την διατροφή σου περισσότερο γιατί εχθές ξέφυγες από το πρόγραμμα σου και έφαγες 2 κομμάτια πίτσα το βράδυ. Έτσι λοιπόν ξεκινάς και τρως για πρωινό ένα γιαούρτι. Σκέτο. Νιώθεις περήφανος που δεν έβαλες δημητριακά αυτή τη φορά. Μετά από μισή ώρα όμως άρχισες να πεινάς. Κάνεις υπομονή. Έρχεται η ώρα του μεσημεριανού και επιλέγεις φυσικά μια σαλάτα ελπίζοντας αυτό το γεύμα να σε κρατήσει σίγουρα περισσότερο από το γιαούρτι. Μέγα λάθος. Μετά από 1 ώρα ξαναεμφανίζεται η πείνα. Νιώθεις εξάντληση, εκνευρισμό, δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι το φαγητό. Και φτάνει το βραδάκι όπου έχουν πέσει οι άμυνες σου και η αντοχή σου και καταλήγεις να τρως ο,τι βρεις μέσα στο ψυγείο σου.

2a 2

Το αποτέλεσμα: νιώθεις σκασμένος από το φαγητό και πολλές πολλές ενοχές που χάλασες της προσπάθεια σου.
Μα πώς έφτασα εδώ αναρωτιέσαι; Επειδή είχες ένα ολίσθημα, μια στιγμή αδυναμίας στέρησες εσκεμμένα από μόνος σου στον οργανισμό σου θερμίδες=φαγητό.
ΟΧΙ!!


Δεν είναι ηρωικό να αγνοείς τα σημάδια πεινάς που σου στέλνει το σώμα σου, είναι ανούσια ταλαιπωρία.

Μην στερείς από τον οργανισμό σου το φαγητό. Οργάνωσε τα γεύματα σου έτσι ώστε να νιώθεις γεμάτος και ήρεμος καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.