Ποιός είπε ότι ένα γεύμα ΔΕΝ μπορεί να είναι το ίδιο νόστιμο αν όχι και καλύτερο χωρίς να περιέχει κρέας;
Αυτό το πιάτο θα το λατρέψεις, γιατί είναι εύκολο, νηστίσιμο και θα αρέσει σε όλους! Εγγυημένα!
Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή…

Γιουβετσάκι με γαρίδες – Schrimps and barley

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 15 λεπτά
  • Δυσκολία : Το'χεις
  • Μερίδες : 4 μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 πακέτο ντομάτα σάλτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Όπως είναι οι γαρίδες από την κατάψυξη, τις βάζεις στο τηγάνι να ξεπαγώσουν σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις μαλακώσουν, πετάς το νερό και προσθέτεις το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αφήνεις τις γαρίδες να αρωματιστούν και να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτεις τέλος την σάλτσα σου για να σιγοβράσουν όλα μαζί.
  4. Στην κατσαρόλα προσθέτεις το κριθαράκι (αναλογία 1 προς 2) και λίγο πριν πιει τα υγρά του προσθέτεις τις γαρίδες στην σάλτσα.

Σημειώσεις

Λόγω περιορισμένων μετακινήσεων, επιλέξαμε υλικά που είχαμε στο σπίτι για μεγαλύτερη ευκολία. Οπότε αν εσύ έχεις φρέσκιες γαρίδες και ντομάτες, εννοείται να τις προτιμήσεις και είμαστε σίγουρες πως το πιάτο σου θα απογειωθεί!