Δροσερή, πολύχρωμη, γευστική και ελαφριά! Η σαλάτα αυτή τα έχει όλα και τιμώμενο συστατικό της είναι η κινόα!

Η κινόα (quinoa) διαθέτει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα δημητριακά και έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις, καθώς και αντιοξειδωτικά. Δεν περιέχει γλουτένη, και μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αλλά και να ρίξεις τα επίπεδα σακχάρου σου στο αίμα.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 3 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 4 μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ κινόα
  • 2-3 αγγουράκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 5 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 120 γρ τυρί φέτα (μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο τυρί σ’αρέσει)

Για την σως:

  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Χυμός από 2 λαιμ

Εκτέλεση

  1. Βράζεις την κινόα μέχρι να γίνει διάφανη.
  2. Παράλληλα κόβεις όλα τα υλικά σου σε μικρά κυβάκια.
  3. Σουρώνεις πολύ καλά την κινόα και προσθέτεις όλα τα λαχανικά σου σ ‘ένα μπολ. Ανακατεύεις τα υλικά μεταξύ τους και προσθέτεις το ελαιόλαδο.