Επειδή η τορτίγια αποτελεί ένα τρόφιμο μπαλαντέρ και ταιριάζει με όλα σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με έντονη γεύση!

Εμείς το φτιάξαμε και το λατρέψαμε!!

Υλικά για 1 μερίδα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ σ κιμάς από (400γρ κιμάς μοσχαρίσιος)
  • αλάτι πιπέρι θυμάρι πάπρικα
  • 1 μεσαία τορτίγια
  • 1 μικρή τορτίγια
  • 1 φέτα κασέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • ντομάτα
  • κόκκινη πιπεριά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αβοκάντο

Και μην ξεχάσεις να μας βρεις στα social media

👇

Εκτέλεση

Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτεις τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά και τον ψήνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρεις από τη φωτιά το μίγμα σου και το αφήνεις στην άκρη λίγο να κρυώσει.

Παράλληλα βάζεις την μεσαία τορτίγια να ζεσταθεί-ψηθεί για 2-3′ στο τηγάνι και ξεκινάς να τη γεμίζεις με τα υλικά σου. Όταν τελειώσεις προσθέτεις από πάνω την μικρή τορτίγια και αρχίζεις να τυλίγεις την μεγαλύτερη γύρω της. Αναποδογυρίζεις και ψήνεις για άλλα 2-3 λεπτά.

Το burrito calzone σου είναι έτοιμο!

EXTRA TIP

Μην ξεχάσεις να βρέξεις λίγο τις άκρες της μεσαίας τορτίγιας για να κολλήσει καλύτερα πάνω στην μικρή.

Για να δεις τη συνταγή βήμα προς βήμα

👇

πάτησε εδώ

5/5 (1 Review)