Κάποιες μέρες θέλεις να φας κάτι διαφορετικό. Θέλεις να φας μια πίτα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις το κόσμο άνω κάτω προσπαθώντας να ανοίξεις φύλλο. Ε λοιπόν εμείς ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτές τις στιγμές φτιάξαμε αυτή τη συνταγή.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, χωρίς ταλαιπώρια. Το ίδιο γευστική, το ίδιο νόστιμη!

Βρες όλες τις Συνταγές & τα άρθρα μας και λάβε μέρος στη συζήτηση

Για να δεις περισσότερες συνταγές σαν αυτή τσέκαρε :

Ομελέτα με κολοκυθάκια και τυρί – Zucchini & cheese omelet

Κολοκυθοκεφτέδες – Zucchini Patties

Κολοκυθόρυζο – Zucchini Rice

Ψητά λαχανικά με μυστική σως – V for Vegetables

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 4 κολοκυθάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ αλεύρι βρώμης
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαιντανό
  • Αλάτι-πιπέρι

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Cheese zucchini pie(diabetes friendly)

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Τρίβεις τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζεις και τα αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν για 20 λεπτά. Έπειτα τα πιέζεις καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Βήμα 2ο: Βάζεις τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτεις τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 6 κσ ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα ανθοτύρου σπασμένο με το χέρι και ανακατεύεις.

Βήμα 3ο: Προσθέτεις το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι,πιπέρι, και ανακατεύεις..

Βήμα 4ο: Στρώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα του ανθότυρου. Ψήνεις στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Για να δεις το άρθρο σε μορφή stories

👇

Πάτησε εδώ

5/5 (1 Review)