Αν θέλεις μια συνταγή να μοσχοβολίσει όλο σου το σπίτι, το κολοκυθόρυζο είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις!

Άκρως καλοκαιρινή συνταγή με λίγα υλικά.

Έχε στο νου σου ότι 1 σχετικά μέτριο κολοκυθάκι μπορεί να καλύψει πάνω από το 10% του μαγνησίου, του φωσφόρου, του καλίου και του μαγγανίου που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση.

Και μην ξεχάσεις να μας βρεις στα social media

👇

Για να δεις περισσότερες συνταγές σαν αυτή τσέκαρε :

Buddha Bowl με όσπρια – Buddha Bowl (vegan edition)

Ομελέτα με κολοκυθάκια και τυρί – Zucchini & cheese omelet

Γεμιστές κρέπες με λαχανικά (Vegan friendly) – Vegan stuffed crepes

Ψητά λαχανικά με μυστική σως – V for Vegetables


Υλικά για 2 μερίδες:

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • Δυόσμος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 60 γρ τυρί τριμμένο (Μανούρα Σίφνου)
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Κουρκουμάς
  • Σκόνη Σκόρδου
20210715 143615

Εκτέλεση

Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και τα τσιγαρίζεις για 2-3 λεπτάκια και προσθέτεις το ρύζι σου. Στην συνέχεια ρίχνεις το νεράκι, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να πάρει μια καλή βράση. Στην συνέχεια προσθέτεις τον άνηθο, τον δυόσμο και τον χυμό από το λεμόνι και τέλος το τυρί. Σκεπάζεις τη κατσαρόλα και χαμηλώνεις την φωτιά όσο περιμένεις να ρουφήξει τα υγρά του. Είσαι έτοιμος/η για σερβίρισμα!

Καλή Όρεξη!

Για να δεις το άρθρο σε μορφή stories

👇

Πάτησε εδώ

5/5 (2 Reviews)