Αν θέλεις μια συνταγή να μοσχοβολίσει όλο σου το σπίτι, το κολοκυθόρυζο είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις! Άκρως καλοκαιρινή συνταγή με λίγα υλικά. Έχε στο νου σου ότι 1 σχετικά μέτριο κολοκυθάκι μπορεί να καλύψει πάνω από το 10% του μαγνησίου, του φωσφόρου, του καλίου και του μαγγανίου που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση.

  • Εκτέλεση : 10 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 2 μερίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • Δυόσμος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 60 γρ τυρί τριμμένο (Μανούρα Σίφνου)
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Κουρκουμάς
  • Σκόνη Σκόρδου

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και τα τσιγαρίζεις για 2-3 λεπτάκια και προσθέτεις το ρύζι σου.
  2. Στην συνέχεια ρίχνεις το νεράκι, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να πάρει μια καλή βράση.
  3. Στην συνέχεια προσθέτεις τον άνηθο, τον δυόσμο και τον χυμό από το λεμόνι και τέλος το τυρί.
  4. Σκεπάζεις τη κατσαρόλα και χαμηλώνεις την φωτιά όσο περιμένεις να ρουφήξει τα υγρά του.