Έχει φτάσει το απόγευμα και σε έχει πιάσει μια φοβερή λιγούρα. Θέλεις όπως και δήποτε κάτι σοκολατένιο! Σε όλους μας έχει συμβεί!
Μπήκαμε λοιπόν στην κουζίνα και φτιάξαμε μέσα σε λίγη ώρα αυτά τα μπισκότα με ΣΟΚΟΛΑΤΑ που θα λατρέψεις!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 

  • Εκτέλεση : 25 λεπτά
  • Δυσκολία : Δοκίμασέ το
  • Μερίδες : 20 μπισκότα

Συστατικά

  • 65 ml ελαιόλαδο
  • 65 ml ηλιέλαιο
  • 45 ml γάλα αμυγδάλου
  • 4 κουταλιές της σούπας  κακάο άγλυκo
  • 150 γρ αλεύρι
  • 125 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις πρώτα το ελαιόλαδο με το γάλα, την ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να πετύχεις ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτεις  το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας μέχρι σχηματιστεί μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη (δεν πρέπει να τη ζυμώσεις πολύ όμως γιατί θα γίνουν σκληρά τα μπισκότα).
  2. Προσθέτεις μετά τις σταγόνες σοκολάτας, ζυμώνεις λίγο ακόμα, και καλύπτεις το μίγμα με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Πλάθεις τα  μπισκότα στο σχήμα που σου αρέσει. Πρόσεξε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος πάνω κάτω για να ψηθούν ομοιόμορφα. Στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείς μέσα τα μπισκότα αφήνοντας 2-3 εκατοστά μεταξύ τους καθώς απλώνουν στο ψήσιμο.
  3. Τέλος, ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο και το πάχος των μπισκότων).