Για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου και που θέλεις κάτι λάιτ, σου έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Ομελέτα φούρνου με βρώμη, γάλα και φέτα. Ναι ναι καλά διάβασες, βρώμη. Η βρώμη δένει τέλεια με το γάλα και τα αβγά, και κάνει την ομελέτα να έχει μια όψη πιτούλας χωρίς φύλλο.

Δεν χρειάζεται μαχαιροπίρουνο. Κόβεις απλά ένα κομμάτι, το παίρνεις στο χέρι και φεύγεις!

Αν θέλεις να την φας για πρωινό και δεν έχεις χρόνο να την φτιάξεις, μπορείς να την κάνεις από το βράδυ και να την βάλεις στο ψυγείο. Τρώγεται και κρύα.

Η αγαπημένη μας :Ομελέτα Φούρνου με Βρώμη, Γάλα & Φέτα

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 25 λεπτά
  • Δυσκολία : Τό'χεις
  • Μερίδες : 6 μερίδες

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 65 γρ βρώμη
  • 120 ml γάλα
  • 100 γρ φέτα
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 γρ αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάς όλα τα υλικά (εκτός από την πιπεριά) μαζί σ’ ένα μπωλ και τα βάζεις σ’ ένα μικρό ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα.Στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω τις πιπεριές.
  2. Βάζεις το ταψί σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
  3. Θα δεις την ομελέτα να φουσκώνει, όσο ψήνεται. Όταν τη βγάλεις από τον φούρνο όμως, θα ”κάτσει”, και θα είναι έτοιμη για κόψιμο

Σημειώσεις

Το ένα κομμάτι ζυγίζει περίπου 70γρ!

Αν θέλεις μπορείς να βάλεις άνηθο ή διάφορα λαχανικά, όπως χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και ότι άλλο σου αρέσει.