- Κατηγορία : Γεύματα για φοιτητές
- Βασικό Συστατικό : Μακαρόνια
Μια συνταγή που να μπορείς να την φτιάξεις ακόμα και εσύ που δεν μαγειρεύεις συχνά! Κι αφού πάντα είχαμε μια ιδιαίτερη αγάπη στα μακαρόνια, καταλήξαμε στις παπαρδέλες ολικής. Προσθέσαμε κόκκινη σάλτσα, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Επιλέξαμε φρέσκες παπαρδέλες γιατί έχουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά και ολικής γιατί προσέχουμε και τη διατροφή μας . Ωστόσο , είναι ένα ζυμαρικό που δεν το έχουμε και κάθε μέρα στο ντουλάπι μας. Γι΄αυτό και μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε άλλο έχουμε στο σπίτι μας!
Χρήσιμες Πληροφορίες:
Συστατικά
- Παπαρδέλες ολικής (6-7 ροδέλες),
- Ντοματίνια
- Μοτσαρέλα (125 γρ.)
- Βασιλικό
Για τη σάλτσα :
- 2 ντομάτες
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρίγανη
- λίγο σκόρδο (σκόνη)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις παπαρδέλες 8-13 λεπτά (συνήθως γράφει στη συσκευασία προτεινόμενο χρόνο βρασμού)
Για τη σάλτσα:
- Χτυπάμε το κρεμμύδι στο multi
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε και αυτές στο multi. Προσθέτουμε την κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει η σάλτσα μας, μόλις βράσει βάζουμε μέσα και τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα.
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα βάζουμε μες τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε με λίγο βασιλικό