Ποιός είπε ότι υπάρχουν μόνο 3 επιλογές για να απολαύσεις μια πατάτα; Πατατοπιτάκια γεμιστά με μανιτάρια! Δοκιμάσαμε και πέτυχαν!

Υπενθυμίζουμε κάπου εδώ ότι οι υδατάνθρακες είναι φίλοι μας και τους χρειαζόμαστε!! Προμηθεύσου πατατούλες και ετοιμάσου!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 25 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 6 μερίδες

Συστατικά

  • 300γρ μανιτάρια champignon
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Σκόνη σκόρδου αλάτι -πιπέρι
  • Μαϊντανός
  • 800 γρ Πατάτες βρασμένες
  • 1 Αυγό
  • 150 γρ Μιξ τυριών
  • 200 γρ Αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζεις τα μανιτάρια σου στο ελαιόλαδο μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνεις.
  2. Παράλληλα λιώνεις τις πατάτες σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το αλεύρι, το αυγό και το μιξ τυριών για να φτιάξεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Κρατάς λίγο από το μιξ τυριών για την γέμιση!
  3. Πλάθεις την ζύμη σου και την ανοίγεις. Με ένα φαρδύ ποτήρι σχηματίζεις τα πιτάκια.
  4. Γεμίζεις με μανιτάρια και τυρί και κλείνεις τα καπάκια τους.  Μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες νερού στις άκρες τους, για να κολλήσουν ευκολότερα. Επαναλαμβάνεις αυτό το βήμα ,μέχρι να τελειώσει η ζύμη σου.
  5. Ψήνεις τα πιττάκια σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.

Σημειώσεις

Ανέβασε την δική σου εκδοχή της συνταγής και κάνε μας tag @restartdiet !