- Κατηγορία : #ταπερ Για χορτοφάγους
- Βασικό Συστατικό : Πλιγούρι
Ξέρω, ήθελες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, αλλά δοκίμασες να το φτιάξεις και δεν σου άρεσε. Μήπως όμως, το έφτιαξες λάθος; Το πλιγούρι είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα, που θέλει συγκεκριμένη διαδικασία για να βγει τραγανό και νόστιμο. Ο τρόπος είναι απλός.
Χρήσιμες Πληροφορίες:
Συστατικά
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα πλιγούρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνεις το πλιγούρι (εμείς βάλαμε 1 κούπα) σε ένα τηγάνι αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
- Όταν αλλάξει χρώμα παντού, προσθέτεις 1 κούπα νερό στο τηγάνι και μόλις αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες, αποσύρεις από τη φωτιά.
- Για να το απογειώσεις, προσθέσεις λίγο ξύσμα από λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και αφήνεις να ρουφήξει τα υγρά.
- Αυτό ήταν! Τώρα το πλιγούρι σου είναι πανέτοιμο για να το απολαύσεις σκέτο, σε σαλάτα ή μαζί με οποιοδήποτε άλλο φαγητό σου αρέσει!