Ξέρω, ήθελες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, αλλά δοκίμασες να το φτιάξεις και δεν σου άρεσε. Μήπως όμως, το έφτιαξες λάθος; Το πλιγούρι είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα, που θέλει συγκεκριμένη διαδικασία για να βγει τραγανό και νόστιμο. Ο τρόπος είναι απλός.

  • Εκτέλεση : 5 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 1 μερίδα

Συστατικά

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνεις το πλιγούρι (εμείς βάλαμε 1 κούπα) σε ένα τηγάνι αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
  2. Όταν αλλάξει χρώμα παντού, προσθέτεις 1 κούπα νερό στο τηγάνι και μόλις αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες, αποσύρεις από τη φωτιά.
  3. Για να το απογειώσεις, προσθέσεις λίγο ξύσμα από λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και αφήνεις να ρουφήξει τα υγρά.
  4. Αυτό ήταν! Τώρα το πλιγούρι σου είναι πανέτοιμο για να το απολαύσεις σκέτο, σε σαλάτα ή μαζί με οποιοδήποτε άλλο φαγητό σου αρέσει!