Το falafel είναι ένα από τα εθνικά πιάτα του Ισραήλ, ενώ το συναντάμε συχνά στις κουζίνες του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ιορδανίας. Θα θέλαμε πολύ να σου διηγηθούμε μια ιστορία από κάποιο ταξίδι μας στη Μέση Ανατολή, αλλά δυστυχώς δεν έχει πάει καμία μας. Φαλάφελ όμως, έχουμε φάει όλες και μάλιστα τηγανιτά.

Και αναρωτιόμαστε, για ποιό λόγο ένα τόσο θρεπτικό φαγητό, να το κάνεις τηγανιτό;;; Για κανένα λόγο!!!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 45 λεπτά
  • Δυσκολία : Τό'χεις
  • Μερίδες : 7 ρεβυθοκεφτέδες

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια βρασμένα
  • 1 άσπρο κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαιντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προσθέτεις όλα τα υλικά σου στο μίξερ και ανακατεύεις. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νεράκι για να “βοηθήσεις” το μίξερ σου.
  2. Πλάθεις τα φαλάφελ – να έχουν ίδιο μέγεθος περίπου
  3. Ψήνεις στους 160οC πάνω-κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα.