Αυτό το ριζότο μας συνεπήρε όλους εδώ στο Restart Diet!

Ο τρόπος που δένουν όλα τα υλικά μεταξύ τους είναι ειλικρινά απερίγραπτο!

Δοκίμασε κάτι διαφορετικό για το σημερινό σου τραπέζι και γράψε μας κάτω στα σχόλια αν ξετρελάθηκες και εσύ….

  • Εκτέλεση : 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Δοκίμασέ το
  • Μερίδες : 2 μερίδες

Συστατικά

  • 250γρ καστανό ρύζι
  • 250γρ άσπρα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 800γρ νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένεις το ρύζι και το βάζεις σε ένα μπολ με νερό που να το καλύπτει. Το σκεπάζεις με μία πετσέτα και το αφήνεις για μια ώρα να μουλιάσει.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρεις τα μανιτάρια με το σκόρδο.Τα αφήνεις στην άκρη. Στο τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτεις το ρύζι ανακατεύεις και ρίχνεις το νερό, αλάτι-πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτεις τα μανιτάρια. Σβήνεις τη φωτιά.
  4. Γαρνίρεις με το μαϊντανό και σεβίρεις.