Αυτή η παραδοσιακή λιβανέζικη σαλάτα Tabbouleh (ή tabouli) αποτελεί ένα υγιεινό vegan μεσογειακό γεύμα που μπορείς να το φτιάξεις με λίγα και απλά υλικά. Εύκολη στην παρασκευή της με μια χούφτα υλικά, αυτή η αρωματική σαλάτα είναι μια πραγματική απόλαυση για τους γευσιγνώστες! Εμείς προσθέσαμε και τόνο λόγω αρεσκείας σου, ωστόσο εσύ μπορείς να τον αποφύγεις. Εσύ θα δοκίμαζες αυτή τη σαλάτα; Γράψε μας κάτω στα σχόλια..

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 2 μερίδες

Συστατικά

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα πλιγούρι (βρασμένο)
  • 160γρ τόνο σε νερό
  • 1 ματσάκια μαϊντανό
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα κομμενο σε κύβους
  • 250 γρ ντοματίνια
  • 6 κουταλιές της σούπας dressing ροδιού ‘Ωδή στο ρόδι’
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτεις το πλιγούρι. Ανάκατευεις μέχρι να γυαλίσει και ρίχνεις 1 κούπα νερό. Μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και λίγο δενδρολίβανο. Σκεπάζεις το πλιγούρι μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα ντοματίνια και τους κύβους αγγουριού.Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και πρόσθεσε τα στο μπολ, συνεχίζοντας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον τόνο, και τέλος το πλιγούρι.Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το dressing ροδιού.
  3. Ανακάτεψε πολύ καλά και πριν το σερβίρισμα, αφήσε το να τραβήξει όλα τα υγρά του στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Σημειώσεις

Disclaimer : Εμείς μαγειρέψαμε 1 κούπα πλιγούρι και σερβίραμε για 1 μερίδα 125γρ πλιγούρι