Αν δεν είσαι λάτρης του σολομού ακόμη αυτή η συνταγή θα σου αλλάξει τη γνώμη εγγυημένα! Λίγα υλικά, πολλή φαντασία και όρεξη για να φτιάξουμε κάτι νόστιμο. Αυτές ήταν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτής της συνταγής και το πετύχαμε!Σολομός και chutney ροδιού από την ωδή στο ρόδι. Ακούγεται gourmet κι όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι μία θρεπτική επιλογή για κυρίως γεύμα. Ο σολομός θα σου δώσει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και την πρωτεΐνη και το ρόδι θα σε εξοπλίσει με αντιοξειδωτικά, αναγκαία για την καλύτερη απορρόφηση των παραπάνω.

  • Εκτέλεση : 2 ώρες και 20 λεπτά
  • Δυσκολία : Δοκίμασέ το
  • Μερίδες : 1 μερίδα

Συστατικά

  • 1 φιλέτο σολομού
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας Chutney ρόδι-λαχανικά-πορτοκάλι, ¨Ωδή στο ρόδι¨
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι- Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένεις το ψάρι και το σκουπίζεις πολύ καλά με λίγο χαρτί
  2. Ετοιμάζεις την μαρινάδα, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το Chutney ρόδι-λαχανικά-πορτοκάλι, το μέλι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο
  3. Βουτάς το ψάρι μέσα, σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες
  4. Βγάζεις από το ψυγείο, αφήνεις για 10 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκκολα και αλατοπιπερώνεις.
  5. Αν θέλεις κόβεις φετούλες πορτοκάλι για έξτρα γεύση και άρωμα και καλύπτεις μέρος του ψαριού.
  6. Κατόπιν ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα. Σερβίρεις με άφθονη σαλάτα.