Χωριανοί και χωριανές τα καταφέραμε! Βρήκαμε την ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή για τα ολόδικά σου ferrero rocher. Ναι διάβασες σωστά! Αυτά τα Χριστούγεννα ετοιμάσου να σερβίρεις μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, κάτι διαφορετικό! Έτοιμος;

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Εκτέλεση : 1 ώρα και 40 λεπτά
  • Δυσκολία : Το'χεις
  • Μερίδες : 30 μπαλάκια

Συστατικά

  • 120γρ φουντούκια ψημένα
  • 200γρ φουντουκοβούτυρο
  • 70γρ μπισκότα Digestive
  • 300γρ κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Βάζεις στην άκρη 30 φουντούκια και τα υπόλοιπα στο Multi.
  2. Βάζεις το φουντουκοβούτυρο σε ένα μπολ και ρίχνεις μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι και βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Αλέθεις τα μπισκότα και τα αναμιγνύεις μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζεις το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ.
  4. Πλάθεις το φουντουκοβούτυρο, παίρνοντας με ένα κουταλάκι το φουντουκοβούτυρο, βάζεις στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι(από αυτά που κράτησες στην άκρη) και μετά με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτεις το φουντούκι με φουντουκοβούτυρο (αυτή που ήδη υπάρχει στο κουταλάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσεις κι άλλη).
  5. Ρίχνεις την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα και την καλύπτεις, ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνεις ένα πιο σφαιρικό σχήμα. Δουλεύεις κατ’αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει το φουντουκοβούτυρο κ στρώνεις τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχεις στρώσει λαδόκολλα
  6. Βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα, ενώ στο μεταξύ λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Βουτάς μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια, τις καλύπτεις προσεκτικά με τη σοκολάτα. Τοποθετείς τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.