Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της εγκύου έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού της βάρους. Εφόσον αυτή η αύξηση κυμαίνεται σε φυσιολογικά, για το σώμα της, επίπεδα η γυναίκα δε χρειάζεται να ανησυχεί. Η ζυγαριά ανεβαίνει κι αυτό οφείλεται στο βάρος του εμβρύου, του πλακούντα,των μαστών, της μήτρας, του αμνιακού υγρού, του μεσοκυττάριου υγρού και του αίματος.

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι της εγκυμοσύνης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να φροντίσεις και να θωρακίσεις τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο κατάλληλο σωματικό λίπος. Με αυτόν τον τρόπο το ταξίδι θα γίνει πιο όμορφο,ευχάριστο, με μειωμένες ή ανύπαρκτες επιπλοκές και λιγότερες ανησυχίες. Γυναίκες με μειωμένο σωματικό λίπος και βάρος ενδέχεται να γεννήσουν παιδί με πρόωρο τοκετό (συχνή αιτία θανάτου), μειωμένο σωματικό βάρος κι αναιμία. Αυτές οι δυσάρεστες επιπλοκές μπορούν να αποφευχθούν εάν η εγκυμονούσα δώσει προτεραιότητα στη σωστή πρόσληψη σωματικού βάρους και θρεπτικών συστατικών πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι παχύσαρκες μητέρες διατρέχουν κίνδυνο για αυξημένη υπέρταση και διαβήτη κατά την κύηση. Παράλληλα ο πρόωρος τοκετός, η καισαρική τομή λόγω δυσκολιών κατά τον τοκετό, ο μειωμένος ρυθμός ανάπτυξης του εμβρύου κι άλλοι είναι οι κίνδυνοι σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που χρειάζονται διατροφική παρακολούθηση μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Oι ενεργειακές ανάγκες όπως κι οι συστάσεις των μετάλλων και των βιταμινών διαφοροποιούνται.Το βάρος που έχει μείνει κατάλοιπο μετά τη γέννηση του παιδιού δε σε βοηθάει ψυχολογικά κι έτσι καταφεύγεις σε ακραίες διατροφικές επιλογές όπως είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση γλυκών & fast food ή απότομη μείωση γευμάτων. Αυτό θα οδηγήσει σε κακή θρέψη του νεογνού με μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Μια καλή κι ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τα θρεπτικά συστατικά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να παράγεις θρεπτική κι επαρκή ποσότητα γάλακτος για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Εμείς σαν ομάδα θα σου παρέχουμε διατροφική υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, διατροφική εκπαίδευση σε περίπτωση επιπλοκών ( πχ υπέρταση και διαβήτης κύησης) και διατροφική παρακολούθηση ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό σου με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.