Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκετές αλλαγές πραγματοποιούνται στο σώμα της εγκύου, κι έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους. Εφόσον αυτή η αύξηση κυμαίνεται σε φυσιολογικά, για το σώμα, επίπεδα η γυναίκα δε χρειάζεται να ανησυχεί. Η ζυγαριά ανεβαίνει κι αυτό οφείλεται στο βάρος του εμβρύου, του πλακούντα, των μαστών, της μήτρας, του αμνιακού υγρού, του μεσοκυττάριου υγρού και του αίματος.

Ήρθε και για εσένα η ώρα; Προσπάθησε, τόσο να φροντίσεις, όσο και να θωρακίσεις τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο κατάλληλο σωματικό λίπος. Με αυτόν τον τρόπο το μεσοδιάστημα, θα γίνει πιο όμορφο, ευχάριστο, με μειωμένες ή ανύπαρκτες επιπλοκές και λιγότερες ανησυχίες. Χρειάζεται να γνωρίζεις, πως γυναίκες με μειωμένο σωματικό λίπος και βάρος, ενδέχεται να γεννήσουν παιδί με πρόωρο τοκετό, μειωμένο σωματικό βάρος κι αναιμία. Αυτές οι δυσάρεστες επιπλοκές μπορούν να αποφευχθούν, εάν η γυναίκα δώσει προτεραιότητα στα παραπάνω πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι παχύσαρκες μητέρες διατρέχουν κίνδυνο για αυξημένη υπέρταση, διαβήτη κύησης, πρόωρο τοκετό, καισαρική τομή και μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης του εμβρύου.
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που χρειάζονται διατροφική παρακολούθηση μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Oι ενεργειακές ανάγκες, όπως κι οι συστάσεις των μετάλλων και των βιταμινών, διαφοροποιούνται. Το βάρος, που έχει μείνει μετά τη γέννηση του παιδιού, δε σε βοηθάει ψυχολογικά κι έτσι καταφεύγεις σε ακραίες διατροφικές επιλογές, όπως είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση γλυκών και fast food ή η απότομη μείωση γευμάτων. Αυτό θα οδηγήσει σε κακή θρέψη του νεογνού με μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Μια καλή κι ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τα θρεπτικά συστατικά, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να παράγεις θρεπτική κι επαρκή ποσότητα γάλακτος, για τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους.

Εμείς, ως ομάδα, θα σου παρέχουμε διατροφική υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, διατροφική εκπαίδευση σε περίπτωση επιπλοκών (πχ υπέρταση και διαβήτη κύησης) και διατροφική παρακολούθηση, ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό σου με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.