Η Κλινική διατροφή, αφορά τόσο τα άτομα που βρίσκονται σε αποκατάσταση μετά από νοσηλεία, όσο και τα άτομα που πάσχουν από μεταβολικά νοσήματα, καρδιαγγειακά, υπερλιπιδαιμίες ή/και υπέρταση. Η αλλαγή του τρόπου ζωής, η διατροφική εκπαίδευση κι η ήπια σωματική άσκηση αποτελούν το βασικό παράγοντα για την πρόληψη, τη μείωση ή και την εξάλειψη της πάθησης.

Το στρες έχει άμεση σύνδεση με την εμφάνιση και την εγκατάσταση διαφόρων ασθενειών. Αυτό που ίσως αγνοείς, είναι πως η αλλαγή στον τρόπο που τρέφεσαι μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην αποτελεσματική μείωσή του. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, σωστοί συνδυασμοί τροφίμων, επαρκείς ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά κτλ ενισχύουν τον οργανισμό σου να εκκρίνει ορμόνες που αντιτίθενται τις ορμόνες του στρες.

Το κλινικό διαιτολόγιο, διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις και συνήθειες σου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις γενικές οδηγίες και συστάσεις για την αντιμετώπιση της κλινικής πάθησης. Στις συναντήσεις μας θα επιτύχουμε, μέσω της σωστής διατροφικής αξιολόγησης, τη σωστή θρέψη για την εκάστοτε ασθένεια. Με στόχο την εκπαίδευσή σου , θα έχουμε ως αποτέλεσμα να είσαι ικανός μετέπειτα να διαχειριστείς άρτια την κατάσταση μόνος σου.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η σωστή διαχείριση της ενεργειακής ισορροπίας, η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών κι υγρών πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου. Η κατάλληλη διατροφική αγωγή είναι απαραίτητη για τη μείωση των συμπτωμάτων της εκάστοτε πάθησης, ακόμα κι αν ακολουθείς φαρμακευτική αγωγή για τη βελτίωσή της. Δημιουργώντας ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, θα είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις τόσο στη φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως σου χορηγηθεί όσο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Για να έχεις ένα θετικό αποτέλεσμα χρειάζεσαι υποστήριξη, καθοδήγηση, ενθάρρυνση αλλά και θέληση για να πετύχεις το στόχο σου και να φτάσεις μέχρι το τέλος υγιής κι αλώβητος. Να θυμάσαι πως η υγεία και το μέλλον σου είναι στενά συνδεδεμένα με τον τωρινό τρόπο ζωής και διατροφής σου.