Αντί να φας για άλλη μια φορά χοιρινή τηγανιά με λεμονάκι δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή! Η σως ροδιού θα απογειώσει το παραδοσιακό αυτό πιάτο και θα σου δώσει μια ιδιαίτερη γλύκα! Μην παραλείψεις να συνοδέψεις το πιάτο σου μαζί με κάποιο τρόφιμο αμυλούχο (π.χ. ρύζι, πλιγούρι, κινόα, πατάτες) για να φτιάξεις την μαγική Τριάδα!

Ευχαριστούμε θερμά την Ωδή στο Ρόδι για τα υπέροχα προϊόντα της.

Βρες όλες τις Συνταγές & τα άρθρα μας και λάβε μέρος στη συζήτηση

20210930 142844

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε μέτριους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 1 πράσο σε φετούλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, κόκκινη σε λωρίδες
  • Θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνακι του καφέ σιρόπι ροδιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σπόρους ροδιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Αλατοπιπερώνεις το κρέας και το βάζεις σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτεις το ελαιόλαδο κι ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Βήμα 2ο: Ρίχνεις το κρεμμύδι και την πιπεριά φλωρίνης και σοτάρεις για 1 λεπτό ακόμη, ρίχνεις τα πράσα και προσθέτεις ένα ποτήρι. Σκεπάζεις το τηγάνι και αφήνειςτο φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρεάς και να μελώσουν τα πράσα.

Βήμα 3ο: Τότε προσθέτεις το σιρόπι ροδιού, θυμάρι και βράζεις για λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4ο: Σερβίρεις με σπόρους ροδιού για να απογειώσεις την εμφάνιση του πιάτου σου.

Για να δεις το άρθρο σε μορφή stories

👇

Πάτησε εδώ

0/5 (0 Reviews)