Κάτι λέγαμε για Χριστουγεννιάτικες συνταγές χωρίς ζάχαρη. Ας ξεκινήσουμε με τη no.1: Καστανομπουκιές.🌰

Μπορεί να σε ξαφνιάζει, αλλά τα κάστανα ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών (όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια κλπ).

Καλά τα νέα για τους διαβητικούς, αφού η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, τους προσδίδει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Καλά και τα νέα για όσους προσέχουν λιγάκι παραπάνω με την καρδιά τους, αφού το λινελαϊκο οξύ βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Άσε που οι καρποί αυτοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Θρεπτικός καρπός, αλλά μην σε ξεγελά. Περίπου 2-3 κάστανα προσφέρουν κοντά στις 100 θερμίδες.
Τι θέλω να σου πω; Με μέτρο…

Και μην ξεχάσεις να μας βρεις στα social media

👇

Υλικά για 50 μικρά μπαλάκια:

  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/2 κούπα ταχίνι
  • 1/2 της κούπας μέλι
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα σπασμένους ξηρούς καρπούς
  • 1 κούπα κάστανα αλεσμένα (βρασμένα)

Εκτέλεση


Ανακατεύεις όλα τα υλικά μεταξύ τους και αφήνεις το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

Πλάθεις σε μπουκίτσες και τις βουτάς σε λιωμένη σοκολάτα ή τις πασπαλίζεις με κακάο 😍

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ προσθέτεις όλα τα υλικά σου εκτός από την σοκολάτα και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να δέσουν- σφίξουν όλα τα υλικά. Λίγο πριν βγάλεις τα μπαλάκια σου από το ψυγείο, ζεσταίνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, Μόλις δέσουν πλάθεις τα μπαλάκια σε μικρό σχετικά μέγεθος. Στη συνέχεια τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνεις να παγώσουν σε μια πιατέλα με λαδόκολλα μέσα στο ψυγείο. Προεραιτικά τα πασπαλίζεις με κακάο.

Για να δεις τη συνταγή βήμα προς βήμα

👇

πάτησε εδώ

2
0/5 (0 Reviews)