H σωστή θερμοκρασία!
Κατά βάση, τα οικιακά ψυγεία διαθέτουν συγκεκριμένες θερμοκρασίες ψύξης (0 – 4 βαθμούς Κελσίου) για τα περισσότερα τρόφιμα. Υπάρχουν βέβαια και τα ευπαθή τρόφιμα (π.χ. γαλακτοκομικά) που χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες για την εξασφάλιση της σωστής συντήρησής τους, αλλά όχι πάρα πολύ χαμηλές διότι υπάρχει κίνδυνος να σχηματιστεί πάγος γύρω τους. Η δημιουργία πάγου υποβαθμίζει την ποιότητα και τη γεύση του τροφίμου. Επομένως, η ιδανική θερμοκρασία για τα περισσότερα τρόφιμα βρίσκεται μεταξύ 2-3 βαθμών Κελσίου.