Το κοτόπουλο αλλιώς! Φυσικά από την πρώτη στιγμή που δοκιμάσαμε τα προϊόντα της Ωδούς στο Ρόδι γνωρίζαμε ότι θα ήταν αδύνατο να μην γίνει ένα εξαιρετικό πάντρεμα γεύσεων! Μιλάμε για έναν συνδυασμό που βρίσκεις στα εστιατόρια και ξετρελαίνεσαι. Που όταν έχεις ξεμείνει από ιδέες και θέλεις να φτιάξεις κάτι διαφορετικό δεν πάει καν ο νους σου. Ένα γεύμα που απευθύνεται σε όλους και είναι Low Fodmap! Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;

  • Εκτέλεση : 18 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 3 μερίδες

Συστατικά

  • 1 κούπα χυμό ρόδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 500γρ κοτόπουλο
  • 2 κούπες κινόα βρασμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζεις το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύεις περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί- εξατμιστεί στο μισό. Θα σου πάρει περίπου 16 λεπτά.
  2. Χτυπάς 2 κουταλιές της σούπας νερό και κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ. Τα προσθέτεις στο μείγμα του ροδιού μαζί με το βούτυρο. Βράζεις το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, περίπου για 1 λεπτό.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά . Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και το μαγειρεύεις σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
  4. Τοποθετείς λίγη βρασμένη κινόα, μερικούς σπόρους ροδιού, αλάτι, αβοκάντο και ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρεις το κοτόπουλο με της σάλτσα ροδιού και το μίγμα με την κινόα.