- Κατηγορία : Γεύματα για φοιτητές
- Βασικό Συστατικό : Μοσχάρι Τορτίγια Φασόλια
Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν τα burrito-calzone δεν γινόταν να μην δημιουργήσουμε μια παραλλαγή εξίσου πεντανόστιμη! Σ ‘αυτή τη συνταγή προσθέσαμε επιπλέον πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης τα αγαπημένα μας φασόλια.
Πότε και πώς εμφανίστηκε όμως το burrito; Μια κοινώς αποδεκτή ιστορία είναι ότι ένας άντρας από το Τσιουάουα του Μεξικού με το όνομα Juan Mendez πουλούσε φαγητό σε ένα καλάθι που τραβούσε ένας γάιδαρος. Αποφάσισε να τυλίξει το φαγητό του με μια τορτίγια ώστε να το κρατήσει ζεστό. για περισσότερη ώρα. Η ανακάλυψή του έγινε γρήγορα δημοφιλής λόγω της ευκολίας να το κρατάει και να το τρώει παράλληλα κάποιος, ειδικά κατά τη διάρκεια της Μεξικανικής Επανάστασης.(1910–1921) “Καθώς το “φαγητό του burrito” (δηλ. “Φαγητό του μικρού γαϊδουριού”) έγινε δημοφιλές, το “burrito” τελικά υιοθετήθηκε ως το όνομα για αυτά τα μεγάλα tacos που απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Συστατικά
- 400γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα
- 200γρ σάλτσα ντομάτας
- 150γρ κόκκινα φασόλια (βρασμένα)
- 1 μεσαία τορτίγια
- Σως γουακαμόλε
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τσιγαρίζεις καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ύστερα προσθέτεις τον κιμά και μόλις πάρει ένα γκρίζο χρώμα ρίχνεις μέσα την σάλτσα ντομάτας και τα φασόλια. Τα αφήνεις μέχρι να πάρουν μαζί μία καλή βράση. Μόλις η γέμισή σου είναι έτοιμη, αποσύρεις το τηγανάκι από τη φωτιά και προσθέτεις την τορτίγια σε ένα άδειο τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ξεροψηθεί.
- Στην συνέχεια σερβίρεις με μερικές κουταλιές σως γουακαμόλε μαζί με τη γέμισή σου.