- Κατηγορία : #ταπερ
- Βασικό Συστατικό : Δαμάσκηνα Κράνμπερις Χοιρινό
Φέρε το γκουρμέ φαγητό στο γιορτινό σου τραπέζι.
Χοιρινό με δαμάσκηνα και κράνμπερις!
Μια πολλή διαφορετική και νόστιμη προσέγγιση για φέτος, που υποσχόμαστε ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις από όλους στο τραπέζι!
Χρήσιμες Πληροφορίες:
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 καρότα μεγάλα κομμένα επίσης σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο / 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό ντομάτας
- 250γρ ντοματίνια
- 300γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 80γρ κράνμπερις
- 250ml κόκκινο ή ροζέ κρασί
- αλάτι-πιπέρι – σκόνη σκόρδου
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
Εκτέλεση
- Βάζεις σε μια λεκάνη τα δαμάσκηνα με το κρασί.
- Βάζεις το λάδι στη κατσαρόλα και ρίχνεις το κρέας να πάρει χρώμα.
- Το βγάζεις και βάζεις τα λαχανικά να μαραθούν, βάζεις πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνεις τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το σβήνεις με το κρασί που έχεις μουσκέψει τα δαμάσκηνα, ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά, τα αφήνεις να πάρουν βράση και χαμηλώνεις τη φωτιά ώστε να σιγοβράσουν.
- Όταν βράσει ανεβάζεις τη φωτιά για να πήξει η σάλτσα.