Το φακόρυζο, ή όπως το λένε και οι φίλοι μας στην Κύπρο, η Μουτζέντρα , είναι ένα πιάτο ιδιαίτερα αγαπημένο από εμάς τους διαιτολόγους. Βλέπεις, δεν κερδίζει μόνο λόγω γεύσης, αλλά και λόγω υψηλής θρεπτικής αξίας! Πρόκειται για έναν συνδυασμό, που έχει να σου δώσει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας,  σχεδόν εφάμιλλη του κρέατος!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 4 μερίδες

Συστατικά

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα φακές
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • Κουρκουμάς
  • Σκόνη σκόρδου
  • Σκόνη τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό
  • 1 κούπα βρασμένο ρύζι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείς όλα τα υλικά σου σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό, όσο να καλύψει τις φακές.
  2. Ανακατεύεις το μίγμα και το αφήνεις να βράσει.
  3. Την επόμενη μέρα, προσθέτεις 1 κούπα μαγειρεμένο ρύζι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, σε όλη την κατσαρόλα και είσαι έτοιμος/η να σερβίρεις!