Έχω δύσκολο ωράριο. Μπορώ να κάνω διατροφή;

Ένα πρόγραμμα διατροφής δε μπορεί να είναι ίδιο για όλους και πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του ατόμου. Το πρόγραμμα πρέπει να είναι εξατομικευμένο στην δική σου καθημερινότητα. Αν εσένα ,για παράδειγμα, η καθημερινότητά σου, σου επιτρέπει να τρως 3-4 φορές την εβδομάδα απ’έξω, το πρόγραμμά σου θα πρέπει να προσαρμοστεί σ’αυτό. Οπότε, φυσικά και γίνεται να εντάξεις έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής από αυτό που ήδη κάνεις, αρκεί να κάνεις κάποιες μικρές και διακριτικές αλλαγές.

Κάθε πότε πρέπει να έρχομαι;

Η συχνότητα των συναντήσεών μας εξαρτάται από τις ανάγκες σου, το στόχο και τη δυνατότητά σου. Μπορείς να έρχεσαι κάθε εβδομάδα, ανά 15 ημέρες ή ανά μήνα. Διαφορετικά ,σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία, πάντα μπορεί να γίνει συνεδρία μας μέσω skype.

Πόσα γεύματα πρέπει να τρώω την ημέρα;

Το ιδανικό και σύμφωνα με τη θεωρία είναι 5 γεύματα ημερησίως, αλλά και πάλι πρέπει να λάβουμε υπόψη το πρόγραμμα, την καθημερινότητα και τη τυχόν δυσκολία σου.

Πόσα κιλά μπορώ να χάσω μέσα σε 1 εβδομάδα;

Είναι μια ερώτηση που δεν απαντιέται τόσο εύκολα. Αυτό συμβαίνει διότι η απώλεια βάρους είναι ένα αποτέλεσμα πολυπαραγοντικό. Εξαρτάται από την ηλικία, την πειθαρχία του ατόμου , το αν γυμνάζεται , το είδος και την ένταση της άσκησής του , τις εξόδους που κάνει, καθώς και διάφοροι άλλοι ψυχολογικοί και παθολογικοί παράγοντες.

Είμαι χορτοφάγος. Μπορώ να αυξήσω την μυϊκή μου μάζα;

Εφόσον λαμβάνεις τα κατάλληλα ποσοστά πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λίπους ενώ παράλληλα γυμνάζεσαι συστηματικά, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην καταφέρεις το στόχο σου.