Γλυκοπατάτες μπολονέζ του ονείρου – κοινώς, γλυκοπατάτες γεμιστές με κιμά!

Αν έψαχνες μια συνταγή γεμάτη γεύσεις χρώματα, υφές και αρώματα σου έχουμε ετοιμάσει την καλύτερη!

  • Εκτέλεση : 45 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 2 μερίδες

Συστατικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • Λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • Χυμός ντομάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβεις τις γλυκοπατάτες σου κατά μήκος και στη καθεμία θα προσθέσεις λίγο λαδάκι και αλατάκι, για να μπουν στο φούρνο.
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέτεις λίγο λάδι και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα θα βάλεις το κιμά, την πάπρικα, το πιπέρι και το θυμάρι.
  3. Ανακατεύεις καλά, να πάνε όλα τα μυρωδικά σε όλο το μίγμα και έπειτα, θα προσθέσεις το χυμό ντομάτας, τη ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγο φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύεις και πάλι.
  4. Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, τις αποσύρεις από τη φωτιά και με ένα πιρούνι θα πατήσεις το εσωτερικό τους  για να φτιάξεις μια μικρή “φωλιά”. Στη συνέχεια, θα βάλεις μία στρώση γιαούρτι στη καθεμία γλυκοπατάτα και θα σερβίρεις με μαγειρεμένο κιμά.
  5. Έτοιμο!!

Σημειώσεις

Ανέβασε την δική σου εκδοχή της συνταγής και κάνε μας tag @restartdiet !