- Κατηγορία : Γεύματα για φοιτητές
- Βασικό Συστατικό : Κοτόπουλο Κρεμμύδι σκόρδο τυρί κρέμα
ΔΕΝ έχεις ξαναφάει πιο νόστιμη κοτόπιτα!
Αυτά τα Χριστούγεννα, δοκίμασε να φτιάξεις κάτι διαφορετικό για το γιορτινό τραπέζι σε χρόνο dt!
Χρήσιμες Πληροφορίες:
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 τριμμένα καρότα
- 250γρ βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κουρκουμάς
- Γλυκιά πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 κούπα ζωμό κότας
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει καλά.
- Ύστερα, τσιγαρίζεις το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και το κοτόπουλο.
- Έπειτα, προσθέτεις όλα τα υλικά σου και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα ταψάκι στρώνεις το φύλλο σφολιάτας/κουρού και ρίχνεις μέσα με προσοχή, τη γέμιση της κοτόπιτας.
- Τοποθετείς το πάνω φύλλο και πιέζεις τις άκρες για να κλείσει η πίτα.
- Αλείφεις από πάνω τον κρόκο αυγού και ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά.
Σημειώσεις
Ο χρόνος ψησίματος, μπορεί να διαφέρει ανάλογα το φούρνο.