ΔΕΝ έχεις ξαναφάει πιο νόστιμη κοτόπιτα!
Αυτά τα Χριστούγεννα, δοκίμασε να φτιάξεις κάτι διαφορετικό για το γιορτινό τραπέζι σε χρόνο dt!

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 50 λεπτά
  • Δυσκολία : Το΄χεις
  • Μερίδες : 7 μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 250γρ βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουρκουμάς
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κούπα ζωμό κότας
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει καλά.
  2. Ύστερα, τσιγαρίζεις το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και το κοτόπουλο.
  3. Έπειτα, προσθέτεις όλα τα υλικά σου  και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σε ένα ταψάκι στρώνεις το φύλλο σφολιάτας/κουρού και ρίχνεις μέσα με προσοχή, τη γέμιση της κοτόπιτας.
  5. Τοποθετείς το πάνω φύλλο και πιέζεις τις άκρες για να κλείσει η πίτα.
  6. Αλείφεις από πάνω τον κρόκο αυγού και ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά.

 

Σημειώσεις

Ο χρόνος ψησίματος, μπορεί να διαφέρει ανάλογα το φούρνο.