Ξέρουμε φαντάζει κάτι εντελώς περίεργο όταν ακούς-διαβάζεις μακαρόνια κολοκυθιού & όμως ΔΕΝ είναι καθόλου! Μια δοκιμή θα σε πείσει!

 

  • Εκτέλεση : 10 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 3 μερίδες

Συστατικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ωμές γαρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • Μπούκοβο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 ωμά κολοκυθάκια

Εκτέλεση

  1. Βάζεις στη κατσαρόλα σου το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρεις τις γαρίδες, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Δεν χρειάζεται πολλή ώρα!)
  2. Αφαιρείς τις γαρίδες και στο ίδιο σκεύος, προσθέτεις το βούτυρο, το κρασί, το μπούκοβο, το ξύσμα και το χυμό από λεμόνι.
  3. Ανακατεύεις για 2-3 λεπτάκια σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτεις τον άνηθο, τα μακαρόνια κολοκυθιού ( τρίβεις 4 ωμά κολοκυθάκια), αλατοπίπερο, και τέλος προσθέτεις τις γαρίδες.
  5. Έτοιμο για σερβίρισμα!