Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς όταν ακούμε πατάτες γιαχνί, ή αλλιώς “Μπλουμ” ( πάντα μας άρεσε αυτό το όνομα) έρχεται στο μυαλό μας, η παραδοσιακή κουζίνα της γιαγιάς. Λίγο τυράκι και σαλάτα και είχαμε ολόκληρο γεύμα έτοιμο!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Εκτέλεση : 30 λεπτά
  • Δυσκολία : Ευκολάκι
  • Μερίδες : 3 μερίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα χυμός ντομάτας
  • Νερό
  • Κουρκουμάς
  • Πάπρικα
  • Σκόνη σκόρδου
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το βάζεις να τσιγαριστεί στο ελαιόλαδο.
  2. Παράλληλα κόβεις τις πατατούλες σε κομμάτια
  3. Προσθέτεις τις πατατούλες και τον πελτέ ντομάτας, σοτάρεις και προσθέτεις ύστερα το χυμό ντομάτας.
  4. Καλύπτεις το φαγητό με νερό και βάζεις τα μπαχαρικά
  5. Σκεπάζεις τα υλικά και τα αφήνεις να μαγειρεύονται σε μέτρια φωτιά, μέχρι να “σωθεί” το νερό (αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ακόμη νερό)
  6. Σερβίρεις με λίγο τυράκι και μια σαλάτα και είσαι έτοιμος/η!