Είσαι και εσύ λάτρης του καλοκαιριού, ή ακόμη καλύτερα της καλοκαιρινής “δροσιάς” ; Τότε δεν σε αδικούμε που λαχταράς μία κατακόκκινη φέτα καρπούζι. Σαν σωστοί φαν του λαχταριστού αυτού φρούτου, μαζέψαμε τις τοπ συνταγές ώστε να το προσθέσεις σε συνταγές καλοκαιρινές, ως παγωτό ή κοκτέιλ!
Ελαφρύ παγωτό καρπούζι
Υλικά:
3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κυβους
½ lime
½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι 2% (ή γάλα καρύδας για τη vegan εκδοχή)
1 κ.γλ μέλι (προαιρετικά )
Εκτέλεση:
- Σε ένα δίσκο ή ταψάκι, απλώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα κυβάκια καρπουζιού το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Στο μούλτι, ρίχνουμε πρώτα το μισό καρπούζι και χτυπάμε δυνατά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο καρπούζι και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, σαν παγωτό.
- Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε πρώτα 2-3 ώρες στην κατάψυξη για να δέσει καλύτερα.
Γρανίτα καρπούζι με 2 υλικά, για 4 άτομα
Υλικά:
700gr καρπούζι (καθαρό βάρος)
100 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. από τον πολτό του καρπουζιού μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ο πολτός, τον αφήνουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε, τον ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο κρύο πολτό καρπουζιού, και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες.
- Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν πολύ καλά (περίπου 5 ώρες).
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια.
Coctail καρπούζι με ginger και lime (χωρίς ή με αλκοόλ)
Υλικά ( 6 άτομα):
1 κιλό καρπούζι,
2 κ.σ ξύσμα ginger,
το χυμό και το ξύσμα από 1 ½ lime
Ρούμι ή βότκα (προαιρετικά)
4-6 κ.σ ζάχαρη, φύλλα μέντας ή δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομματια και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζι με τα υπ’ολοιπα υλικά
- Αφού γίνει χυμός, το περνάμε από το σουρωτήρι και τοποθετούμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με παγάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε ρούμι ή βότκα σε αναλογία 1:3 εως 1:5, συμφωνα με τις προτιμήσεις μας
- Σερβίρουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου. Cheers!
πηγές: