Είσαι και εσύ λάτρης του καλοκαιριού, ή ακόμη καλύτερα της καλοκαιρινής “δροσιάς” ; Τότε δεν σε αδικούμε που λαχταράς μία κατακόκκινη φέτα καρπούζι. Σαν σωστοί φαν του λαχταριστού αυτού φρούτου, μαζέψαμε τις τοπ συνταγές ώστε να το προσθέσεις σε συνταγές καλοκαιρινές, ως παγωτό ή κοκτέιλ!

Ελαφρύ παγωτό καρπούζι

Υλικά:

3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κυβους

½  lime

½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι 2% (ή γάλα καρύδας για τη vegan εκδοχή)

1 κ.γλ μέλι (προαιρετικά )

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα δίσκο ή ταψάκι, απλώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα κυβάκια καρπουζιού το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  2. Στο μούλτι, ρίχνουμε πρώτα το μισό καρπούζι και χτυπάμε δυνατά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο καρπούζι και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, σαν παγωτό.
  3. Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε πρώτα 2-3 ώρες στην κατάψυξη για να δέσει καλύτερα.

Γρανίτα καρπούζι με 2 υλικά, για 4 άτομα

Υλικά:

700gr καρπούζι (καθαρό βάρος)

100 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. από τον πολτό του καρπουζιού μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ο πολτός, τον αφήνουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε, τον ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο κρύο πολτό καρπουζιού, και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες.
  3. Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν πολύ καλά (περίπου 5 ώρες).
  4. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια.

Coctail καρπούζι με ginger και lime (χωρίς ή με αλκοόλ)

Υλικά ( 6 άτομα):

1 κιλό καρπούζι,

2 κ.σ ξύσμα ginger,

το χυμό και το ξύσμα από 1 ½ lime

Ρούμι ή βότκα (προαιρετικά)

4-6 κ.σ ζάχαρη, φύλλα μέντας ή δυόσμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το καρπούζι σε κομματια και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζι με τα υπ’ολοιπα υλικά
  2. Αφού γίνει χυμός, το περνάμε από το σουρωτήρι και τοποθετούμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Σερβίρουμε με παγάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε ρούμι ή βότκα σε αναλογία 1:3 εως 1:5, συμφωνα με τις προτιμήσεις μας
  4. Σερβίρουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου. Cheers!

πηγές:

  1. https://www.mama365.gr/46448/elafry-pagoto-karpoyzi-me-2-mono-ylika-horis-zahar.html
  2. https://www.gastronomos.gr/syntagh/granita-karpoyzi/77403/
  3. https://www.pandespani.com/syntages/drinks-pota/syntagi-cocktail-karpouzi/