Εάν έπαιζα τυχερά παιχνίδια, θα στοιχημάτιζα πως σίγουρα είσαι ή υπάρχει στο κοντινό σου περιβάλλον άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2. Κι επειδή είμαι βέβαιη πως αυτό το σετ θα το κέρδιζα, συνιστώ τόσο τα τυχερά παιχνίδια όσο κι οι επιπλοκές του ΣΔ2 να παραμείνουν σε υγιή, για τον άνθρωπο, επίπεδα. Ήρθε η ώρα να μάθεις τον τρόπο με τον οποίο, μπορείς να βοηθήσεις το σώμα να αποφύγει την εμφάνιση ΣΔ2.

  1. Διατήρηση βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γιατί; Διότι το αυξημένο βάρος θα επισπεύσει την καταστροφή των β- κυττάρων του παγκρέατος, με αποτέλεσμα τη μειωμένη έκκριση ινσουλίνης. Έτσι λοιπόν, η γλυκόζη θα κάνει βόλτες ανενόχλητη χωρίς κάτι να μπορεί να τη διασπάσει (κάτι που σίγουρα δε θέλεις) .

  1. Εάν το λίπος είναι πάνω από τα φυσιολογικά (για το σώμα σου) επίπεδα, στόχευσε σε μια μείωση 5%.

Πιο συγκεκριμένα, ο περιορισμός του λίπους από τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες σου, σε λιγότερο από 30% (και του κορεσμένου σε λιγότερο από 10%) θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο.

  1. Είσαι άνθρωπος της ελαφριάς , μέτριας ή έντονης φυσικής δραστηριότητας; Διάλεξε σοφά.

Ξέρεις ήδη πως τα οφέλη της γυμναστικής σταματημό δεν έχουν. Συν ένας λόγος για να ξεκινήσεις, είναι η πρόληψη της παραπάνω κατάστασης. Δεν ζητάμε πολλά.. 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματικής άσκησης για 5 φορές την εβδομάδα κι έχεις ήδη κάνει αρκετά για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου.

  1. Διώξε το φόβο σου για τους υδατάνθρακες.

Ξεκίνα να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή κι όλα θα πάνε καλύτερα. Να συνδέσεις την ισορροπημένη διατροφή με επάρκεια στους υδατάνθρακες (ποτέ <130γρ/ ημέρα) και καθημερινή πρόσληψη ποιοτικών υδατανθράκων.

Σε περίπτωση προδιάθεσης λόγω οικογενειακού ιστορικού, θα σε συμβούλευα να τολμήσεις τα παραπάνω. Βέβαια, καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει δείξει πως κάνοντάς τα, θα εξαλείψεις κάθε πιθανότητα για την ανάπτυξη Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 στην πορεία της ζωής σου. Δώσε όμως τόσο την ευκαιρία, όσο και τη βοήθεια στο σώμα σου.