Έχεις αποκλείσει ή σκέφτεσαι να αποκλείσεις τις ζωικές τροφές από τη διατροφή σου και αναρωτιέσαι εάν είσαι ή όχι χορτοφάγος;

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις πως δεν υπάρχει μόνο μία μορφή χορτοφαγίας, αλλά 8.

Posa kai poia einai ta eidi chortofagias 1 1
  1. Για την ακρίβεια υπάρχουν οι vegans (αυστηροί χορτοφάγοι), όπου η διατροφή τους βασίζεται αποκλειστικά σε φυτικές τροφές, όπως τα δημητριακά, τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί, ενώ έχουν αποκλείσει τελείως από το διαιτολόγιό τους το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, το αυγό και τα γαλακτοκομικά. Επιπλέον, δεν φορούν ρούχα ζωικής προέλευσης, καθώς η χορτοφαγία αποτελεί όχι μόνο μια μορφή διατροφής, αλλά και σεβασμού προς τα ζώα και κάθε έμβιο οργανισμό .
  2. Οι fruitarians / raw vegans (ωμοφάγοι). Εδώ η κατανάλωση περιορίζεται αποκλειστικά σε ωμά εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ανάλατους και άψητους ξηρούς καρπούς, σπόρους (σουσάμι, λιναρόσπορος κλπ.), αλλά και βούτυρα που προέρχονται από αυτά, όπως το ταχίνι και το φυστικοβούτυρο.
  3. Οι flexitarians ή semi vegetarians (μερικώς φυτοφάγοι) παρόλο που περιστασιακά καταναλώνουν κάποιας μορφής κρέας, σε γενικές γραμμές υπερισχύει η χορτοφαγική φιλοσοφία.
  4. Επόμενη κατηγορία είναι αυτή των pesce(a)tarians όπου δεν τρώνε κανένα είδος κρέατος, αλλά έχουν στο διαιτολόγιό τους ψάρια, θαλασσινά, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  5. Οι pollo-vegetarians καταναλώνουν κοτόπουλο, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα , αποφεύγοντας το κόκκινο κρέας και το ψάρι.
  6. Οι lacto-ovo-vegetarians (γαλακτο-ωο-φυτοφάγοι) δεν τρώνε εξίσου κόκκινο κρέας και ψάρι, αλλά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά. (αποφεύγουν το κοτόπουλο)
  7. Προ-τελευταία κατηγορία οι ovo-vegetarians (αυγο-φυτοφάγοι) οι οποίοι δεν τρώνε κανένα είδος κρέατος, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά καταναλώνουν αυγά.
  8. Τέλος, οι lacto-vegetarians (γαλακτο-φυτοφάγοι) δεν τρώνε κρέας, ψάρι ή αυγό και έχουν στο διαιτολόγιό τους παρά μόνον γαλακτοκομικά προϊόντα.
Posa kai poia einai ta eidi chortofagias 2 1

Είτε σκεφτόσουν λοιπόν να περιορίσεις την κατανάλωσή σου σε κρέας, είτε απλά είχες απορία γύρω από το κομμάτι της χορτοφαγίας, τώρα γνωρίζεις.

Το παρόν άρθρο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο cozyvibe.gr