Ποια φρούτα έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη;

Ένας γενικός κανόνας: όσο πιο γλυκιά γεύση έχει το φρούτο, τόσο περισσότερη ζάχαρη περιέχει. Τα φρούτα με πικρή ή ξινή γεύση – όπως τα λάιμ, τα λεμόνια, τα κράνμπερι και τα σμέουρα – περιέχουν τις χαμηλότερες ποσότητες ζάχαρης.

Sugar (g)Serving
lime1.7
Λεμόνι2.5
Κράνμπερις4.3
Σμέουρα4.4
Βατόμουρα4.9
Φράουλες4.9
Καρπούζι6.2
Γκρέιπφρουτ6.9
Παπάγια7.8
Πεπόνι7.9
Νεκταρίνι7.9
Πεπόνι8.1
Ροδάκινο8.4
Πορτοκάλι8.5
Γκουάβα8.9
Ακτινίδιο9
Κλεμεντίνη9.2
Βερίκοκο9.2
Κουμκουάτ9.4
Αχλάδι9.8
Ανανάς9.9
Δαμάσκηνο9.9
Βατόμουρα10
Μήλο10.4
Φρούτα Του Πάθους11.2
Μπανάνα12.2
Κεράσια12.8
Μάνγκο13.7
Ρόδι13.7
Σταφύλια15.5
Σύκο16.3