Ποια φρούτα έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη;
Ένας γενικός κανόνας: όσο πιο γλυκιά γεύση έχει το φρούτο, τόσο περισσότερη ζάχαρη περιέχει. Τα φρούτα με πικρή ή ξινή γεύση – όπως τα λάιμ, τα λεμόνια, τα κράνμπερι και τα σμέουρα – περιέχουν τις χαμηλότερες ποσότητες ζάχαρης.
Sugar (g) | Serving | |
lime | 1.7 | |
Λεμόνι | 2.5 | |
Κράνμπερις | 4.3 | |
Σμέουρα | 4.4 | |
Βατόμουρα | 4.9 | |
Φράουλες | 4.9 | |
Καρπούζι | 6.2 | |
Γκρέιπφρουτ | 6.9 | |
Παπάγια | 7.8 | |
Πεπόνι | 7.9 | |
Νεκταρίνι | 7.9 | |
Πεπόνι | 8.1 | |
Ροδάκινο | 8.4 | |
Πορτοκάλι | 8.5 | |
Γκουάβα | 8.9 | |
Ακτινίδιο | 9 | |
Κλεμεντίνη | 9.2 | |
Βερίκοκο | 9.2 | |
Κουμκουάτ | 9.4 | |
Αχλάδι | 9.8 | |
Ανανάς | 9.9 | |
Δαμάσκηνο | 9.9 | |
Βατόμουρα | 10 | |
Μήλο | 10.4 | |
Φρούτα Του Πάθους | 11.2 | |
Μπανάνα | 12.2 | |
Κεράσια | 12.8 | |
Μάνγκο | 13.7 | |
Ρόδι | 13.7 | |
Σταφύλια | 15.5 | |
Σύκο | 16.3 |