Ποια φρούτα περιέχουν την περισσότερη βιταμίνη Α;
Έχετε παρατηρήσει ότι πολλά από τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α έχουν πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα; Αυτό οφείλεται στη β-καροτίνη, μια πηγή βιταμίνης Α που δίνει στα φρούτα και τα λαχανικά την πορτοκαλί χρωστική τους.
Vitamin A (IU) | Serving | |
Πεπόνι | 3,382 | |
Βερίκοκο | 1,926 | |
Φρούτα Του Πάθους | 1,272 | |
Γκρέιπφρουτ | 1,150 | |
Μάνγκο | 1,082 | |
Παπάγια | 950 | |
Καρπούζι | 569 | |
Δαμάσκηνο | 345 | |
Νεκταρίνι | 332 | |
Ροδάκινο | 326 | |
Κουμκουάτ | 290 | |
Πορτοκάλι | 247 | |
Βατόμουρα | 214 | |
Σύκα | 142 | |
Ακτινίδιο | 87 | |
Σταφύλια | 66 | |
Κεράσια | 64 | |
Μπανάνα | 64 | |
Κράνμπερις | 63 | |
Ανανάς | 58 | |
Βατόμουρα | 54 | |
Μήλο | 54 | |
Πεπόνι | 50 | |
lime | 50 | |
Σμέουρα | 33 | |
Αχλάδι | 25 | |
Λεμόνι | 22 | |
Φράουλες | 12 | |
Ρόδι | 0 |