Ποια γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν την περισσότερη χοληστερόλη;
Τα πιο λιπαρά γαλακτοκομικά τρόφιμα, όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το τυρί, έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Η επιλογή γαλακτοκομικών προϊόντων με λιγότερα λιπαρά, όπως το αποβουτυρωμένο γάλα ή το άπαχο γιαούρτι, θα μειώσει την ποσότητα χοληστερόλης που καταναλώνετε.
Cholesterol (mg) | Serving | |
Βούτυρο | 215 | 100 g |
Κρέμα Γάλακτος | 113 | 100 g |
Τυρί Κρέμα | 101 | 100 g |
Τυρί | 99 | 100 g |
Ξινή Κρέμα | 59 | 100 g |
Ελαφριά Κρέμα | 59 | 100 g |
Παγωτό | 44 | 100 g |
Τυρί Cottage | 17 | 100 g |
Γιαούρτι Με Πλήρη Λιπαρά | 13 | 100 g |
Παγωμένο Γιαούρτι | 13 | 100 g |
Τυρί Cottage 2% | 12 | 100 g |
Πλήρες Γάλα | 10 | 100 g |
Γιαούρτι 2% | 10 | 100 g |
Γάλα 2% | 8 | 100 g |
Τυρί Cottage Χωρίς Λιπαρά | 7 | 100 g |
Γάλα | 5 | 100 g |
Άπαχο Γιαούρτι | 5 | 100 g |
Αποβουτυρωμένο Γάλα | 2 | 100 g |
Σορμπέ | 1 | 100 g |