Ποια γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν τις περισσότερες πρωτεΐνες;
Το τυρί cottage χαμηλών λιπαρών και το γιαούρτι είναι εξαιρετικές, υγιεινές πηγές πρωτεΐνης. Το ελληνικό γιαούρτι έχει περίπου δύο φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το κανονικό γιαούρτι (αν και το κανονικό γιαούρτι περιέχει περισσότερο ασβέστιο). Ενώ το τυρί είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, να έχετε υπόψη σας ότι είναι επίσης πλούσιο σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
Protein (g) | Serving | |
Τυρί | 22.9 | |
Τυρί Cottage | 11.1 | |
Τυρί Cottage 2% | 10.5 | |
Τυρί Cottage Χωρίς Λιπαρά | 10.3 | |
Άπαχο Γιαούρτι | 10.2 | |
Γιαούρτι 2% | 10 | |
Τυρί Κρέμα | 6.2 | |
Απλό Γιαούρτι | 5.3 | |
Παγωτό | 3.5 | |
Γιαούρτι Με Πλήρη Λιπαρά | 3.5 | |
Αποβουτυρωμένο Γάλα | 3.4 | |
Γάλα 1% | 3.4 | |
Γάλα 2% | 3.3 | |
Πλήρες Γάλα | 3.2 | |
Παγωμένο Γιαούρτι | 3 | |
Ελαφριά Κρέμα | 3 | |
Κρέμα Γάλακτος | 2.8 | |
Ξινή Κρέμα | 2.4 | |
Σορμπέ | 1.1 | |
Βούτυρο | 0.85 |