Ποια γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν το περισσότερο ασβέστιο;

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου στη διατροφή μας. Επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χωρίς γεύσεις για να λαμβάνετε το περισσότερο ασβέστιο ανά θερμίδα. Το τυρί είναι πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες, γι’ αυτό επιλέξτε το πιο σπάνια.

Calcium (mg)Serving
Τυρί710100 g
Παγωτό128100 g
1 Γάλα125100 g
Αποβουτυρωμένο Γάλα122100 g
Γιαούρτι Με Πλήρη Λιπαρά121100 g
Γάλα 2%120100 g
Γιαούρτι 2%115100 g
Πλήρες Γάλα113100 g
Τυρί Cottage 2%111100 g
Άπαχο Γιαούρτι110100 g
Ξινή Κρέμα101100 g
Παγωμένο Γιαούρτι100100 g
Τυρί Κρέμα97100 g
Ελαφριά Κρέμα91100 g
Τυρί Cottage Χωρίς Λιπαρά86100 g
Τυρί Cottage83100 g
Κρέμα Γάλακτος66100 g
Σορμπέ54100 g
Βούτυρο24100 g