Ποια γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν το περισσότερο ασβέστιο;
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου στη διατροφή μας. Επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χωρίς γεύσεις για να λαμβάνετε το περισσότερο ασβέστιο ανά θερμίδα. Το τυρί είναι πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες, γι’ αυτό επιλέξτε το πιο σπάνια.
Calcium (mg) | Serving | |
Τυρί | 710 | 100 g |
Παγωτό | 128 | 100 g |
1 Γάλα | 125 | 100 g |
Αποβουτυρωμένο Γάλα | 122 | 100 g |
Γιαούρτι Με Πλήρη Λιπαρά | 121 | 100 g |
Γάλα 2% | 120 | 100 g |
Γιαούρτι 2% | 115 | 100 g |
Πλήρες Γάλα | 113 | 100 g |
Τυρί Cottage 2% | 111 | 100 g |
Άπαχο Γιαούρτι | 110 | 100 g |
Ξινή Κρέμα | 101 | 100 g |
Παγωμένο Γιαούρτι | 100 | 100 g |
Τυρί Κρέμα | 97 | 100 g |
Ελαφριά Κρέμα | 91 | 100 g |
Τυρί Cottage Χωρίς Λιπαρά | 86 | 100 g |
Τυρί Cottage | 83 | 100 g |
Κρέμα Γάλακτος | 66 | 100 g |
Σορμπέ | 54 | 100 g |
Βούτυρο | 24 | 100 g |