Ποια γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν το περισσότερο κάλιο;
Το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος και το γάλα έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κάλιο. Αυτά τα τρόφιμα έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για την υγεία της καρδιάς.
Potassium (mg) | Serving | |
Παγωτό | 199 | 100 g |
Παγωμένο Γιαούρτι | 156 | 100 g |
Αποβουτυρωμένο Γάλα | 156 | 100 g |
Γιαούρτι Με Πλήρη Λιπαρά | 155 | 100 g |
Γάλα | 150 | 100 g |
Άπαχο Γιαούρτι | 141 | 100 g |
Γιαούρτι 2% | 141 | 100 g |
Γάλα 2% | 140 | 100 g |
Τυρί Cottage Χωρίς Λιπαρά | 137 | 100 g |
Ελαφριά Κρέμα | 136 | 100 g |
Τυρί Κρέμα | 132 | 100 g |
Πλήρες Γάλα | 132 | 100 g |
Ξινή Κρέμα | 125 | 100 g |
Τυρί Cottage 2% | 125 | 100 g |
Τυρί Cottage | 104 | 100 g |
Σορμπέ | 96 | 100 g |
Κρέμα Γάλακτος | 95 | 100 g |
Τυρί | 76 | 100 g |
Βούτυρο | 24 | 100 g |