Ποια κρέατα περιέχουν περισσότερο σίδηρο;
Τα οργανικά κρέατα – όπως το συκώτι, η καρδιά και τα νεφρά – αποτελούν εξαιρετική πηγή σιδήρου. Αν αυτά σας φαίνονται λίγο περιπετειώδη, η επόμενη καλύτερη επιλογή σας είναι το κόκκινο κρέας.
Iron (mg) | Serving | |
Συκώτι Κοτόπουλου | 11.6 | 100 g |
Καρδιά Κοτόπουλου | 9 | 100 g |
Μοσχαρίσιο Συκώτι | 6.5 | 100 g |
Καρδιά Βοδινού Κρέατος | 6.4 | 100 g |
Καρδιά Χοιρινού Κρέατος | 5.8 | 100 g |
Μοσχαρίσιο Νεφρό | 5.8 | 100 g |
Ελάφι | 4.1 | 100 g |
Πολύ Άπαχο Μοσχαρίσιο Κιμά | 3.3 | 100 g |
T Bone | 3.2 | 100 g |
Άπαχο Μοσχαρίσιο Κιμά | 3.1 | 100 g |
Κιμάς βουβαλίσιος | 3.1 | 100 g |
Μοσχαρίσιο Παϊδάκι | 3 | 100 g |
Μοσχαρίσιος Κιμάς | 2.8 | 100 g |
Μοσχαρίσιο Παϊδάκι | 2.7 | 100 g |
Αρνίσιο Φιλέτο | 2.5 | 100 g |
rib eye | 2.4 | 100 g |
Μοσχαρίσια Παϊδάκια | 2.4 | 100 g |
New York Strip | 2.3 | 100 g |
Παϊδάκια Αρνιού | 2.2 | 100 g |
Παϊδάκια | 2.2 | 100 g |
Κιμάς Γαλοπούλας | 2 | 100 g |
Κιμά Αρνιού | 1.8 | 100 g |
Μπριζόλα | 1.7 | 100 g |
Κιλότο | 1.7 | 100 g |
Φιλέτο Μινιόν | 1.7 | 100 g |
Άπαχο Κιμά Γαλοπούλας | 1.6 | 100 g |
Χοιρινή Ωμοπλάτη | 1.3 | 100 g |
Χοιρινό Παϊδάκι | 1.2 | 100 g |
Μοσχάρι | 1.2 | 100 g |
Χοιρινό Φιλέτο | 1.2 | 100 g |
Τουρκία | 1.1 | 100 g |
Στήθος Κοτόπουλου Χωρίς Πέτσα | 1 | 100 g |
Κοτόπουλο Με Σκούρο Κρέας | 1 | 100 g |
Πολύ Άπαχο Κιμά Γαλοπούλας | 1 | 100 g |
Κιμάς Κοτόπουλου | 0.93 | 100 g |
Ζαμπόν | 0.83 | 100 g |
Χοιρινή Μπριζόλα | 0.79 | 100 g |
Στήθος Γαλοπούλας | 0.71 | 100 g |
Χοιρινό Φιλέτο | 0.64 | 100 g |