Ποια κρέατα περιέχουν περισσότερο σίδηρο;

Τα οργανικά κρέατα – όπως το συκώτι, η καρδιά και τα νεφρά – αποτελούν εξαιρετική πηγή σιδήρου. Αν αυτά σας φαίνονται λίγο περιπετειώδη, η επόμενη καλύτερη επιλογή σας είναι το κόκκινο κρέας.

Iron (mg)Serving
Συκώτι Κοτόπουλου11.6100 g
Καρδιά Κοτόπουλου9100 g
Μοσχαρίσιο Συκώτι6.5100 g
Καρδιά Βοδινού Κρέατος6.4100 g
Καρδιά Χοιρινού Κρέατος5.8100 g
Μοσχαρίσιο Νεφρό5.8100 g
Ελάφι4.1100 g
Πολύ Άπαχο Μοσχαρίσιο Κιμά3.3100 g
T Bone3.2100 g
Άπαχο Μοσχαρίσιο Κιμά3.1100 g
Κιμάς βουβαλίσιος3.1100 g
Μοσχαρίσιο Παϊδάκι3100 g
Μοσχαρίσιος Κιμάς2.8100 g
Μοσχαρίσιο Παϊδάκι2.7100 g
Αρνίσιο Φιλέτο2.5100 g
rib eye2.4100 g
Μοσχαρίσια Παϊδάκια2.4100 g
New York Strip2.3100 g
Παϊδάκια Αρνιού2.2100 g
Παϊδάκια2.2100 g
Κιμάς Γαλοπούλας2100 g
Κιμά Αρνιού1.8100 g
Μπριζόλα1.7100 g
Κιλότο1.7100 g
Φιλέτο Μινιόν1.7100 g
Άπαχο Κιμά Γαλοπούλας1.6100 g
Χοιρινή Ωμοπλάτη1.3100 g
Χοιρινό Παϊδάκι1.2100 g
Μοσχάρι1.2100 g
Χοιρινό Φιλέτο1.2100 g
Τουρκία1.1100 g
Στήθος Κοτόπουλου Χωρίς Πέτσα1100 g
Κοτόπουλο Με Σκούρο Κρέας1100 g
Πολύ Άπαχο Κιμά Γαλοπούλας1100 g
Κιμάς Κοτόπουλου0.93100 g
Ζαμπόν0.83100 g
Χοιρινή Μπριζόλα0.79100 g
Στήθος Γαλοπούλας0.71100 g
Χοιρινό Φιλέτο0.64100 g