Ποια λαχανικά έχουν την περισσότερη βιταμίνη Α;

Τα πορτοκαλί και τα πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Α. Τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το λάχανο, η κολοκύθα και το σπανάκι κατέχουν τα πρωτεία, καθώς το καθένα παρέχει περισσότερο από το 200% των ημερήσιων αναγκών σας σε μόλις 100 γραμμάρια κάθε λαχανικού.

Vitamin A (IU)Serving
Καρότο17,033
Γλυκοπατάτα15,740
Kale13,621
Κολοκύθα11,155
Σπανάκι10,481
Μαρούλι Ρόμαϊν8,710
Πράσινο Λάχανο7,600
Κολοκύθα5,755
Μπρόκολο1,548
Κολοκυθάκια1,117
Αρακάς Χιόνι1,030
Μπιζέλια1,030
Σπαράγγια1,006
Ντομάτα833
Μπιζέλια801
Λαχανάκια Βρυξελλών775
Πράσινα Φασόλια633
Σέλινο521
Μαρούλι Iceberg502
Πιπεριά468
Μπάμιες283
Καλαμπόκι263
Σπαγγέτι Κολοκύθας110
Αγγούρι105
Λάχανο80
Μελιτζάνα37
Τεύτλα35
Αγκινάρα13
Κουνουπίδι12
Πατάτα10
Ραπανάκι7
Κρεμμύδι2
Παστινάκι0
Γογγύλια0
Μανιτάρια0