Ποια λαχανικά έχουν την περισσότερη βιταμίνη Α;
Τα πορτοκαλί και τα πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Α. Τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το λάχανο, η κολοκύθα και το σπανάκι κατέχουν τα πρωτεία, καθώς το καθένα παρέχει περισσότερο από το 200% των ημερήσιων αναγκών σας σε μόλις 100 γραμμάρια κάθε λαχανικού.
Vitamin A (IU) | Serving | |
Καρότο | 17,033 | |
Γλυκοπατάτα | 15,740 | |
Kale | 13,621 | |
Κολοκύθα | 11,155 | |
Σπανάκι | 10,481 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 8,710 | |
Πράσινο Λάχανο | 7,600 | |
Κολοκύθα | 5,755 | |
Μπρόκολο | 1,548 | |
Κολοκυθάκια | 1,117 | |
Αρακάς Χιόνι | 1,030 | |
Μπιζέλια | 1,030 | |
Σπαράγγια | 1,006 | |
Ντομάτα | 833 | |
Μπιζέλια | 801 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 775 | |
Πράσινα Φασόλια | 633 | |
Σέλινο | 521 | |
Μαρούλι Iceberg | 502 | |
Πιπεριά | 468 | |
Μπάμιες | 283 | |
Καλαμπόκι | 263 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 110 | |
Αγγούρι | 105 | |
Λάχανο | 80 | |
Μελιτζάνα | 37 | |
Τεύτλα | 35 | |
Αγκινάρα | 13 | |
Κουνουπίδι | 12 | |
Πατάτα | 10 | |
Ραπανάκι | 7 | |
Κρεμμύδι | 2 | |
Παστινάκι | 0 | |
Γογγύλια | 0 | |
Μανιτάρια | 0 |