Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες;

Τα λαχανικά αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Τα πυκνά λαχανικά (όπως οι αγκινάρες και το μπρόκολο) έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα λαχανικά με πολύ νερό (όπως τα αγγούρια και το μαρούλι).

Fiber (g)Serving
Αγκινάρα5.7
Μπιζέλια5.5
Πράσινο Λάχανο4
Παστινάκι3.6
Μπρόκολο3.3
Πράσινα Φασόλια3.2
Κολοκύθα3.2
Καρότο3
Αρακάς Χιόνι2.8
Μπιζέλια2.8
Λαχανάκια Βρυξελλών2.6
Μπάμιες2.5
Γλυκοπατάτα2.5
Μελιτζάνα2.5
Σπανάκι2.4
Καλαμπόκι2.4
Κουνουπίδι2.3
Πατάτα2.2
Μανιτάρια2.2
Μαρούλι Ρόμαϊν2.1
Σπαράγγια2
Kale2
Τεύτλα2
Γογγύλια2
Λάχανο1.9
Σέλινο1.6
Ραπανάκι1.6
Κρεμμύδι1.4
Σπαγγέτι Κολοκύθας1.4
Πιπεριά1.2
Μαρούλι Iceberg1.2
Ντομάτα1.2
Κολοκύθα1.1
Κολοκυθάκια1
Αγγούρι0.5