Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες;
Τα λαχανικά αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Τα πυκνά λαχανικά (όπως οι αγκινάρες και το μπρόκολο) έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα λαχανικά με πολύ νερό (όπως τα αγγούρια και το μαρούλι).
Fiber (g) | Serving | |
Αγκινάρα | 5.7 | |
Μπιζέλια | 5.5 | |
Πράσινο Λάχανο | 4 | |
Παστινάκι | 3.6 | |
Μπρόκολο | 3.3 | |
Πράσινα Φασόλια | 3.2 | |
Κολοκύθα | 3.2 | |
Καρότο | 3 | |
Αρακάς Χιόνι | 2.8 | |
Μπιζέλια | 2.8 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 2.6 | |
Μπάμιες | 2.5 | |
Γλυκοπατάτα | 2.5 | |
Μελιτζάνα | 2.5 | |
Σπανάκι | 2.4 | |
Καλαμπόκι | 2.4 | |
Κουνουπίδι | 2.3 | |
Πατάτα | 2.2 | |
Μανιτάρια | 2.2 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 2.1 | |
Σπαράγγια | 2 | |
Kale | 2 | |
Τεύτλα | 2 | |
Γογγύλια | 2 | |
Λάχανο | 1.9 | |
Σέλινο | 1.6 | |
Ραπανάκι | 1.6 | |
Κρεμμύδι | 1.4 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 1.4 | |
Πιπεριά | 1.2 | |
Μαρούλι Iceberg | 1.2 | |
Ντομάτα | 1.2 | |
Κολοκύθα | 1.1 | |
Κολοκυθάκια | 1 | |
Αγγούρι | 0.5 |