Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κάλιο;
Οι πατάτες και άλλα λαχανικά με ρίζες αποτελούν εξαιτερική πηγή καλίου. Είναι καλύτερο να τις τρώτε στον ατμό ή ψητές. Αποφύγετε το τηγάνισμα!
Potassium (mg) | Serving | |
Πατάτα | 535 | |
Σπανάκι | 466 | |
Παστινάκι | 367 | |
Μανιτάρια | 356 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 317 | |
Τεύτλα | 305 | |
Μπρόκολο | 293 | |
Αγκινάρα | 286 | |
Σέλινο | 284 | |
Κολοκύθα | 284 | |
Μπιζέλια | 271 | |
Κολοκυθάκια | 264 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 247 | |
Μπιζέλια | 240 | |
Αρακάς Χιόνι | 240 | |
Ντομάτα | 237 | |
Καρότο | 235 | |
Ραπανάκι | 233 | |
Γλυκοπατάτα | 230 | |
Κολοκύθα | 230 | |
Kale | 228 | |
Σπαράγγια | 224 | |
Καλαμπόκι | 218 | |
Λάχανο | 196 | |
Γογγύλια | 177 | |
Κρεμμύδι | 166 | |
Πιπεριά | 166 | |
Αγγούρι | 147 | |
Πράσινα Φασόλια | 146 | |
Κουνουπίδι | 142 | |
Μαρούλι Iceberg | 141 | |
Μπάμιες | 135 | |
Μελιτζάνα | 123 | |
Πράσινο Λάχανο | 117 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 117 |