Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κάλιο;

Οι πατάτες και άλλα λαχανικά με ρίζες αποτελούν εξαιτερική πηγή καλίου. Είναι καλύτερο να τις τρώτε στον ατμό ή ψητές. Αποφύγετε το τηγάνισμα!

Potassium (mg)Serving
Πατάτα535
Σπανάκι466
Παστινάκι367
Μανιτάρια356
Λαχανάκια Βρυξελλών317
Τεύτλα305
Μπρόκολο293
Αγκινάρα286
Σέλινο284
Κολοκύθα284
Μπιζέλια271
Κολοκυθάκια264
Μαρούλι Ρόμαϊν247
Μπιζέλια240
Αρακάς Χιόνι240
Ντομάτα237
Καρότο235
Ραπανάκι233
Γλυκοπατάτα230
Κολοκύθα230
Kale228
Σπαράγγια224
Καλαμπόκι218
Λάχανο196
Γογγύλια177
Κρεμμύδι166
Πιπεριά166
Αγγούρι147
Πράσινα Φασόλια146
Κουνουπίδι142
Μαρούλι Iceberg141
Μπάμιες135
Μελιτζάνα123
Πράσινο Λάχανο117
Σπαγγέτι Κολοκύθας117