Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες;
Τα λαχανικά μπορούν να δώσουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Τα αμυλούχα λαχανικά (όπως ο αρακάς και το καλαμπόκι) και τα φυλλώδη λαχανικά (όπως το σπανάκι) τείνουν να έχουν περισσότερη πρωτεΐνη.
Protein (g) | Serving | |
Μπιζέλια | 5.4 | 100 g |
Καλαμπόκι | 3.4 | 100 g |
Αρακάς Χιόνι | 3.3 | 100 g |
Μπιζέλια | 3.3 | 100 g |
Σπανάκι | 3 | 100 g |
Αγκινάρα | 2.9 | 100 g |
Πράσινο Λάχανο | 2.7 | 100 g |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 2.6 | 100 g |
Πατάτα | 2.5 | 100 g |
Σπαράγγια | 2.4 | 100 g |
Μπρόκολο | 2.4 | 100 g |
Μανιτάρια | 2.2 | 100 g |
Kale | 1.9 | 100 g |
Πράσινα Φασόλια | 1.9 | 100 g |
Μπάμιες | 1.9 | 100 g |
Κουνουπίδι | 1.8 | 100 g |
Τεύτλα | 1.7 | 100 g |
Γλυκοπατάτα | 1.4 | 100 g |
Κρεμμύδι | 1.4 | 100 g |
Παστινάκι | 1.3 | 100 g |
Λάχανο | 1.3 | 100 g |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 1.2 | 100 g |
Κολοκυθάκια | 1.1 | 100 g |
Πιπεριά | 0.92 | 100 g |
Κολοκύθα | 0.9 | 100 g |
Μαρούλι Iceberg | 0.9 | 100 g |
Ντομάτα | 0.88 | 100 g |
Σέλινο | 0.83 | 100 g |
Μελιτζάνα | 0.83 | 100 g |
Καρότο | 0.76 | 100 g |
Κολοκύθα | 0.72 | 100 g |
Γογγύλια | 0.71 | 100 g |
Ραπανάκι | 0.68 | 100 g |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 0.66 | 100 g |
Αγγούρι | 0.65 | 100 g |