Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο;

Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τείνουν να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο. Συνδυάστε τα λαχανικά με μια καλή πηγή βιταμίνης C (όπως τα εσπεριδοειδή) για να βελτιώσετε την απορρόφηση του σιδήρου.

Iron (mg)Serving
Σπανάκι3.6
Αρακάς Χιόνι2
Μπιζέλια2
Μανιτάρια1.7
Μπιζέλια1.5
Λαχανάκια Βρυξελλών1.2
Πράσινο Λάχανο1.1
Πατάτα1.1
Μαρούλι Ρόμαϊν0.97
Σπαράγγια0.91
Kale0.9
Τεύτλα0.79
Γλυκοπατάτα0.72
Μπρόκολο0.67
Πράσινα Φασόλια0.65
Αγκινάρα0.61
Κολοκύθα0.6
Παστινάκι0.58
Κολοκύθα0.57
Πιπεριά0.46
Καλαμπόκι0.45
Σέλινο0.42
Μαρούλι Iceberg0.41
Κολοκυθάκια0.37
Καρότο0.34
Σπαγγέτι Κολοκύθας0.34
Ραπανάκι0.34
Κουνουπίδι0.32
Μπάμιες0.28
Αγγούρι0.28
Ντομάτα0.27
Μελιτζάνα0.25
Κρεμμύδι0.24
Γογγύλια0.18
Λάχανο0.17