Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο;
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τείνουν να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο. Συνδυάστε τα λαχανικά με μια καλή πηγή βιταμίνης C (όπως τα εσπεριδοειδή) για να βελτιώσετε την απορρόφηση του σιδήρου.
Iron (mg) | Serving | |
Σπανάκι | 3.6 | |
Αρακάς Χιόνι | 2 | |
Μπιζέλια | 2 | |
Μανιτάρια | 1.7 | |
Μπιζέλια | 1.5 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 1.2 | |
Πράσινο Λάχανο | 1.1 | |
Πατάτα | 1.1 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 0.97 | |
Σπαράγγια | 0.91 | |
Kale | 0.9 | |
Τεύτλα | 0.79 | |
Γλυκοπατάτα | 0.72 | |
Μπρόκολο | 0.67 | |
Πράσινα Φασόλια | 0.65 | |
Αγκινάρα | 0.61 | |
Κολοκύθα | 0.6 | |
Παστινάκι | 0.58 | |
Κολοκύθα | 0.57 | |
Πιπεριά | 0.46 | |
Καλαμπόκι | 0.45 | |
Σέλινο | 0.42 | |
Μαρούλι Iceberg | 0.41 | |
Κολοκυθάκια | 0.37 | |
Καρότο | 0.34 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 0.34 | |
Ραπανάκι | 0.34 | |
Κουνουπίδι | 0.32 | |
Μπάμιες | 0.28 | |
Αγγούρι | 0.28 | |
Ντομάτα | 0.27 | |
Μελιτζάνα | 0.25 | |
Κρεμμύδι | 0.24 | |
Γογγύλια | 0.18 | |
Λάχανο | 0.17 |