Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C;
Τα πολύχρωμα λαχανικά, όπως οι πιπεριές και τα βαθιά πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.
Vitamin C (mg) | Serving | |
Πιπεριά | 74.4 | |
Μπρόκολο | 64.9 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 62 | |
Αρακάς Χιόνι | 47.9 | |
Μπιζέλια | 47.9 | |
Κουνουπίδι | 44.3 | |
Kale | 41 | |
Λάχανο | 37.5 | |
Πράσινο Λάχανο | 18.2 | |
Μπάμιες | 16.3 | |
Κολοκύθα | 15.1 | |
Ραπανάκι | 14.8 | |
Μπιζέλια | 14.2 | |
Ντομάτα | 13.7 | |
Παστινάκι | 13 | |
Κολοκυθάκια | 12.9 | |
Γλυκοπατάτα | 12.8 | |
Γογγύλια | 11.6 | |
Σπανάκι | 9.8 | |
Πράσινα Φασόλια | 9.7 | |
Πατάτα | 9.6 | |
Σπαράγγια | 7.7 | |
Αγκινάρα | 7.4 | |
Σέλινο | 6.1 | |
Καλαμπόκι | 5.5 | |
Κρεμμύδι | 5.2 | |
Κολοκύθα | 4.7 | |
Μανιτάρια | 4 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 4 | |
Τεύτλα | 3.6 | |
Καρότο | 3.6 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 3.5 | |
Αγγούρι | 2.8 | |
Μαρούλι Iceberg | 2.8 | |
Μελιτζάνα | 1.3 |