Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε;
Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Συνδυάστε τα με καλά λιπαρά- όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς – για να απορροφήσετε την περισσότερη βιταμίνη Ε.
Vitamin E (mg) | Serving | |
Σπανάκι | 2.1 | 100 g |
Σπαράγγια | 1.5 | 100 g |
Μπρόκολο | 1.5 | 100 g |
Κολοκύθα | 1.3 | 100 g |
Καρότο | 1 | 100 g |
Παστινάκι | 1 | 100 g |
Γλυκοπατάτα | 0.94 | 100 g |
Πράσινο Λάχανο | 0.88 | 100 g |
Kale | 0.85 | 100 g |
Κολοκύθα | 0.8 | 100 g |
Ντομάτα | 0.54 | 100 g |
Πιπεριά | 0.5 | 100 g |
Πράσινα Φασόλια | 0.46 | 100 g |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 0.43 | 100 g |
Μελιτζάνα | 0.41 | 100 g |
Αρακάς Χιόνι | 0.39 | 100 g |
Μπιζέλια | 0.39 | 100 g |
Σέλινο | 0.35 | 100 g |
Μπάμιες | 0.27 | 100 g |
Αγκινάρα | 0.19 | 100 g |
Μαρούλι Iceberg | 0.18 | 100 g |
Μπιζέλια | 0.14 | 100 g |
Λάχανο | 0.14 | 100 g |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 0.13 | 100 g |
Κολοκυθάκια | 0.12 | 100 g |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 0.12 | 100 g |
Καλαμπόκι | 0.09 | 100 g |
Κουνουπίδι | 0.07 | 100 g |
Τεύτλα | 0.04 | 100 g |
Πατάτα | 0.04 | 100 g |
Αγγούρι | 0.03 | 100 g |
Γογγύλια | 0.02 | 100 g |
Κρεμμύδι | 0.02 | 100 g |
Μανιτάρια | 0.01 | 100 g |
Ραπανάκι | 0 | 100 g |