Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε;

Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Συνδυάστε τα με καλά λιπαρά- όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς – για να απορροφήσετε την περισσότερη βιταμίνη Ε.

Vitamin E (mg)Serving
Σπανάκι2.1100 g
Σπαράγγια1.5100 g
Μπρόκολο1.5100 g
Κολοκύθα1.3100 g
Καρότο1100 g
Παστινάκι1100 g
Γλυκοπατάτα0.94100 g
Πράσινο Λάχανο0.88100 g
Kale0.85100 g
Κολοκύθα0.8100 g
Ντομάτα0.54100 g
Πιπεριά0.5100 g
Πράσινα Φασόλια0.46100 g
Λαχανάκια Βρυξελλών0.43100 g
Μελιτζάνα0.41100 g
Αρακάς Χιόνι0.39100 g
Μπιζέλια0.39100 g
Σέλινο0.35100 g
Μπάμιες0.27100 g
Αγκινάρα0.19100 g
Μαρούλι Iceberg0.18100 g
Μπιζέλια0.14100 g
Λάχανο0.14100 g
Μαρούλι Ρόμαϊν0.13100 g
Κολοκυθάκια0.12100 g
Σπαγγέτι Κολοκύθας0.12100 g
Καλαμπόκι0.09100 g
Κουνουπίδι0.07100 g
Τεύτλα0.04100 g
Πατάτα0.04100 g
Αγγούρι0.03100 g
Γογγύλια0.02100 g
Κρεμμύδι0.02100 g
Μανιτάρια0.01100 g
Ραπανάκι0100 g