Ποια λαχανικά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη;
Τα αμυλούχα λαχανικά, όπως τα παντζάρια και ο αρακάς, που έχουν γλυκιά γεύση, περιέχουν την περισσότερη ζάχαρη και τους περισσότερους υδατάνθρακες. Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά τείνουν να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Sugar (g) | Serving | |
Τεύτλα | 8 | |
Μπιζέλια | 5.9 | |
Γλυκοπατάτα | 5.7 | |
Παστινάκι | 4.8 | |
Κρεμμύδι | 4.7 | |
Καλαμπόκι | 4.5 | |
Αρακάς Χιόνι | 4 | |
Μπιζέλια | 4 | |
Πράσινα Φασόλια | 3.6 | |
Καρότο | 3.4 | |
Μελιτζάνα | 3.2 | |
Πιπεριά | 3.2 | |
Γογγύλια | 3 | |
Λάχανο | 2.8 | |
Ντομάτα | 2.6 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 2.5 | |
Μπάμιες | 2.4 | |
Σέλινο | 2.4 | |
Μανιτάρια | 2.3 | |
Κολοκύθα | 2.1 | |
Κουνουπίδι | 2.1 | |
Μαρούλι Iceberg | 2 | |
Κολοκύθα | 2 | |
Ραπανάκι | 1.9 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 1.7 | |
Κολοκυθάκια | 1.7 | |
Αγγούρι | 1.7 | |
Μπρόκολο | 1.4 | |
Σπαράγγια | 1.3 | |
Kale | 1.3 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 1.2 | |
Πατάτα | 1.2 | |
Αγκινάρα | 0.99 | |
Σπανάκι | 0.43 | |
Πράσινο Λάχανο | 0.4 |