Ποια λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες;
Τα λαχανικά που είναι αμυλούχα (όπως οι πατάτες και το καλαμπόκι) ή με γλυκιά γεύση (όπως τα παντζάρια και τα παστινάκια) τείνουν να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Net Carbs (g) | Serving | |
Πατάτα | 19 | |
Καλαμπόκι | 18.6 | |
Γλυκοπατάτα | 15.2 | |
Παστινάκι | 13.4 | |
Μπιζέλια | 10.1 | |
Κρεμμύδι | 8.8 | |
Τεύτλα | 8 | |
Κολοκύθα | 7.3 | |
Αγκινάρα | 6.3 | |
Μελιτζάνα | 6.2 | |
Πιπεριά | 5.5 | |
Καρότο | 5.2 | |
Σπαγγέτι Κολοκύθας | 5.1 | |
Πράσινα Φασόλια | 4.7 | |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 4.5 | |
Αρακάς Χιόνι | 4.3 | |
Μπιζέλια | 4.2 | |
Μπρόκολο | 3.9 | |
Κολοκύθα | 3.8 | |
Kale | 3.6 | |
Λάχανο | 3.6 | |
Αγγούρι | 3.1 | |
Μανιτάρια | 3.1 | |
Γογγύλια | 3.1 | |
Ντομάτα | 2.7 | |
Σέλινο | 2.4 | |
Σπαράγγια | 2.1 | |
Μπάμιες | 2 | |
Κουνουπίδι | 1.8 | |
Ραπανάκι | 1.8 | |
Μαρούλι Iceberg | 1.8 | |
Κολοκυθάκια | 1.7 | |
Πράσινο Λάχανο | 1.7 | |
Σπανάκι | 1.3 | |
Μαρούλι Ρόμαϊν | 1.2 |